Spotify for Artists app: bekijk je statistieken on the go

Als je je muziek op Spotify hebt gezet met SongKit, kun je natuurlijk alle statistieken bekijken met ‘Spotify for Artists’. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe vaak welke tracks worden beluisterd, waar je luisteraars vandaan komen, in welke playlists je muziek te vinden is, en nog veel meer.

App

Deze week introduceert Spotify de ‘Spotify for Artists’-app! Met de app kun je precies hetzelfde als op de website, maar dan mobiel.

 
Zo is het nog makkelijker even onderweg een nieuwe ‘Artists Pick’ te kiezen voor op je profiel, of werk je onderweg naar een show je bio bij.
De ‘Spotify for Artists’-app is op dit moment nog alleen beschikbaar voor iOS, in de toekomst zal hij waarschijnlijk ook beschikbaar komen voor Android. Let er op dat je een ‘Spotify for Artists’-account nodig hebt om de app te kunnen gebruiken.

Account aanmaken

Heb je nog geen ‘Spotify for Artists’-account? Check dan zeker deze blogpost even, die leidt je door de stappen heen. Om een account aan te maken moet je muziek wel eerst op Spotify te vinden zijn. Dat kun je zelf doen via SongKit.
Hoe ga jij de nieuwe ‘Spotify for Artists’-app inzetten? Vertel het ons in de comments!

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks