Reviews & Artists.

We doen er alles aan om de meest toegankelijke en betrouwbare distributeur te zijn.
Maar neem het niet van ons aan, lees de ervaringen van onze artiesten.

"Het is als (beginnend) artiest lastig om muziek via een platenlabel uit te brengen, terwijl je toch je muziek op alle relevante platformen wilt hebben. Het is fijn dat we via SongKit onze nummers in eigen beheer kunnen uitbrengen, onze eigen artwork kunnen gebruiken, en de releasedatum kunnen bepalen. Dit maakt SongKit een goed platform om mee te werken."

Broj

"Het was voor mij geen moeilijke keuze om voor SongKit te kiezen. Ik ben een voorstander van het steunen van onze eigen nationale ondernemingen en heb er geen moment spijt van gehad!"

Calito

Mr. Gray

Papa

"Ik was op zoek naar een goede partij om mijn muziek online te publiceren om daar wellicht nog een beetje van mijn geinvesteerde kosten terug te verdienen. Bij Songkit viel het me op dat de kosten eenmalig zijn en je niet elk jaar opnieuw hoeft te betalen voor je release. Dat heeft de doorslag gegeven voor mij. Ik wil gewoon muziek maken en draaien en me verder niet te veel bezig houden met de randzaken."

MistaSweet

"Ik heb voor SongKit gekozen omdat het een open en eerlijke distributeur van muziek is. Ze reageren zeer snel op mails tijdens kantooruren en nemen alle tijd je te begeleiden in het proces om je droom te verwezenlijken.

Geen vraag is teveel gesteld en geen opmerking gaan ze uit de weg. Het is een distributeur die de artiest gewoon normaal behandelt. Ik ben Richard, en niet release #30.789 zeg maar. De persoonlijke benadering en omgang waar vele bekenden artiesten vaak over klagen, zit bij Songkit meer dan goed!"

Richard Visser

24Kitchen

Je kan niet vroeg genoeg beginnen

"Ik heb voor Songkit gekozen, omdat de website helder is en gebruiksvriendelijk, en omdat er direct goede reactie kwam op mijn eerste ingevulde gegevens (goede klantenservice dus). Ook niet onbelangrijk: je betaalt eenmalig een bedrag, en hoeft dan niet elk jaar je inschrijving opnieuw te betalen."

Grasmat

"Ik heb voor SongKit gekozen omdat ik het fijn vind om als independent artiest te werken!"

Miisz Gracie

"Geen gezeik, geen gezeur, Spotify staat bij jullie voor de deur. Spotify en andere streamingsdiensten voelden voor ons als de volgende stap. We dachten dat SongKit ons daar het makkelijkst mee kon helpen."

Johnny Skrrts

"Toen ik erachter kwam dat het noodzakelijk is om een distributor te gebruiken omdat je niet direct zelf een nummer op diensten als iTunes sn Spotify kunt plaatsen heb ik verschillende aanbieders vergeleken.

SongKit vond ik al snel de meest betrouwbare en met een prettige website, en ik las ook via andere kanalen goede reviews."

Bangerik

"We zochten een eenvoudige en onafhankelijke manier om onze muziek te distubueren, en SongKit leek ons de beste deal. Ook doordat je een eenmalig bedrag betaalt in plaats van jaarlijkse kosten."

Helleveeg

"Ik vind het fijn om zelf muziek te componeren, op te nemen en ergens online te zetten, zodat het helemaal van mij blijft."

Robin Roos

HAEVN

Finding Out More

"In eerste instantie had ik geen idee hoe ik te werk moest gaan om mijn muziek online te publiceren, dus ben ik gaan Googlen. Zo kwam ik bij SongKit terecht. De informatie op de website klonk me als muziek in de oren; geweldig om op deze wijze ontzorgd te worden!"

Pelle

"We zijn erg trots op wat we al allemaal bereikt hebben omdat we álles op eigen kracht doen, zonder label of agency. Echt independent dus!"

Portland Row

"Ik heb voor SongKit gekozen om mijn muziek te distribueren omdat ik het belangrijk vindt dat ik over alle rechten beschik van mijn muziek. In de toekomst wil ik graag met mijn muziek in clubs of op festivals staan en hoop ik voor altijd met muziek bezig te kunnen zijn."

IINKYSZ

"Mijn single 'Path' gaat over de weg die ik bewandel. Het is een weg met overwinningen, maar ook een weg met verliezen. Net zoals iedereen heb ik ook *ups-and-downs*. De inspiratie voor dit lied heb ik gehaald uit het werk van zanger Leon Bridges. Zijn muziek zijn meer*oldies*, waar ik groot fan van ben.

Als startende muzikant is het uitbrengen van mijn single via SongKit ook een soort test. Het publiceren van mijn eigen muziek is in feite ook een soort pad dat ik bewandel, om te kijken waar ik naar toe geleid kan worden en wat ik kan bereiken."

Max Foreign

Ilja Gort

J’Aime Le Vin

"Ik heb de track via SongKit uitgebracht omdat ik nergens aan vast zit en makkelijk werkt. Ik kan het meteen zelf regelen."

Kleine Strijder

"We hebben voor SongKit gekozen om onze muziek te publiceren omdat SongKit een eenmalig bedrag en een percentage van de royalties vraagt.

Het is voor ons van belang onze muziek aan een zo groot mogelijk publiek te laten horen tegen een niet al te grote investering. Alle andere distributeurs werken op licentiebasis, wat ons jaarlijks een vergelijkbaar bedrag zou kosten."

Blues Juice

"We weten waar we heen willen. Hoewel we een samenwerking met een label in de toekomst zeker niet uitsluiten, bevalt het momenteel goed om baas te zijn over onze eigen muziek en zelf onze eigen muzikale koers te kunnen bepalen."

Black Operator

Rowwen Hèze

Rodus & Lucius

"We kennen SongKit via de Popsport-workshop 'Online muziek promotie'. We hebben daar gepraat met iemand van SongKit waardoor we een vertrouwde band hebben opgebouwd. Dat is voor ons ook de reden geweest om voor SongKit te kiezen. Als je iemand persoonlijk kent is het makkelijker om contact te leggen en te begrijpen wat er met je muziek gebeurt als je deze verstuurt naar de distributor."

FaceCard

"SongKit heeft het me zo makkelijk gemaakt om voor mijn dromen te gaan. Binnen een paar dagen kan ik op Spotify staan, dat voelt echt als een overwinning. Ze zijn erg professioneel en altijd bereid om je te helpen."

Hance

"SongKit is een snelle, makkelijke manier om je muziek op zoveel mogelijk kanalen uit te brengen. Ze leveren ook een goede service. Geen gedoe met barcodes kopen en zo, en je muziek blijft gewoon in eigen beheer."

Jouri-K

"Wat ik heel prettig vind is de no nonsense-manier. SongKit doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Jij levert aan en alles wordt geregeld. Geen addertjes, gewoon zoals het hoort, duidelijk en eerlijk."

Anneke