Nieuw schema uitbetalingen

Natuurlijk maak je muziek voor je plezier, maar het is toch wel leuk als je daar wat geld mee kunt verdienen. Bijvoorbeeld om je nieuwe release te bekostigen. Daarom is het belangrijk dat je precies weet wanneer je je royalties in je account en op je rekening kunt ontvangen.

In het verleden ging dit helaas niet altijd zoals we graag zouden willen. Vaak konden we de royalties bijvoorbeeld niet direct op de 1e van de maand, maar pas later bevestigen. Ook heeft een van onze distributiepartners recentelijk hun betalingsschema aangepast, waardoor we pas een maand ná de cijfers de royalties voor je ontvangen.

Om het proces duidelijker en betrouwbaarder te maken hanteren we vanaf deze maand daarom een nieuw uitbetalingsschema:

  • Op de 15e van iedere maand (of de eerste werkdag daarna) komen de nieuwe royalties meestal de middag (12:00) beschikbaar op je account.
  • Je hebt vervolgens 14 dagen (tot het eind van de maand) de tijd om een uitbetaling aan te vragen of er vragen over te stellen.
  • Vervolgens worden op de 1e van de maand (of de eerste werkdag daarna) alle uitbetalingen verwerkt. Afhankelijk van je bank heb je het geld dus meestal de 1e of 2e van de maand op je rekening.

Wil je in een maand dus uitbetaald worden, zorg er dan voor dat je vóór de 1e van de maand je uitbetaling aanvraagt.

Wat verandert er voor mij?
Nieuwe royalties komen beschikbaar op de 15e van de maand in plaats van de 1e. Uitbetalingen worden niet meer binnen 14 dagen gedaan, maar altijd vast op de 1e werkdag van de maand.

In het slechtste geval (als je in het verleden direct aan het begin van de maand een uitbetaling aanvroeg) ontvang je de royalties dus 14 dagen later dan je gewend bent. Vraag je later in de maand je uitbetaling aan, dan krijg je die nu sneller dan in het verleden.

Wat gebeurt er als ik geen uitbetaling aanvraag voor de 1e?
Dan blijven de royalties natuurlijk gewoon op je account staan zoals je gewend bent. Vraag je in het begin van een maand een uitbetaling aan, bijvoorbeeld op de 7e, dan wordt deze in de volgende ronde (op de 1e van de maand) meegenomen.

Als er op de 15e van de maand weer royalties bij komen op je account, kun je hier uiteraard ook een uitbetaling voor aanvragen. In dat geval ontvang je dus twee betalingen op de 1e.

Waarom verandert dit?
Onze distributiepartner betaalt vanaf Juni royalties een maand later aan ons uit. Daardoor kunnen wij ze ook pas een maand later bevestigen. We zijn daar niet heel blij mee en blijven hier over in gesprek, maar voor nu is dit de beste oplossing. Omdat we de data eerder ontvangen dan de betalingen zelf kunnen we de overzichten wel al eerder updaten (op de 15e van de maand). Deze nieuwe vaste structuur heeft wél als voordeel dat je nu precies weet wanneer je je royalties kunt verwachten.

Wat gebeurt er met openstaande uitbetalingen?
Reeds aangevraagde uitbetalingen worden deze week door ons verwerkt. Uitbetalingen die nu worden aangevraagd, worden de 1e van komende maand uitbetaald.

Vragen of opmerkingen?
De komende maanden gaan we dit proces uitproberen en daarna bekijken of we dit aanhouden. Heb je er vragen of opmerkingen over? Stuur ons dan een mailtje via de contactpagina!

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks