Artist Interview: Rohan Sukhraj

Rohan Sukhraj (Den Haag, 1999) is een Nederlandse acteur en rapper, bekend van o.a. Disney Jonge Garde, #Kelseyislelijk, Verborgen Verhalen en #Forever. Vandaag komt zijn nieuwe release ‘Ready’ uit op alle streamingdiensten. We spraken me hem om wat meer over zijn werk én de nieuwe release te weten te komen.

Rohan zit in het tweede leerjaar van Toneelschool Rotterdam en momenteel werkt hij aan zijn nieuwe show voor het festivalseizoen van 2022.

“Omdat ik acteur ben, zijn mijn inkomsten niet afhankelijk van mijn muziek of sponsoring. Daardoor kan ik maken wat ik wil, wanneer ik dat wil, waarover ik wil en met wie ik dat wil. Dat hoor je dan ook aan beide kanten terug: ik blijf me ontwikkelen en probeer nieuwe wegen uit.”

Boodschap

Er zit altijd een boodschap in mijn muziek. Iedereen interpreteert het anders, maar dat maakt niet uit want het is vanuit liefde en compassie. Sinds 2021 schrijf ik non-expliciete teksten, zonder verheerlijking van dingen die ik niet ga noemen.

Van eind 2012 tot februari 2022 heb ik urenlang aan die nieuwe teksten geschreven. Na gepuzzel het het arrangement ben ik uiteindelijk naar producer Erah (Remy) gestapt met het idee om een festival-tune te maken. Voor het refrein heb ik Remy gevraagd live op toetsen een unieke melodie te maken op de vibe die er al was. Dat is gelukt! We hebben de demo klaar gemaakt voor de mix en master en toen ben ik tevreden naar huis gegaan.

Van Remy kreeg ik ook te horen dat hij onder de indruk was van de kwaliteit, hij vond de demo geweldig en draaide hem vaak in zijn auto. Zelf twijfelde ik nog wat ik met de track aan moest. Ik kwam in die periode steeds vaker in situaties waarin ik wel de antwoorden had op vragen die mensen mij stelden, maar ik die niet goed kon overbrengen. Toen ik een keer na zo’n gesprek naar huis ben gegaan en een performance van ‘Ready’ oefende in mijn kamer, werd ik geraakt door het nummer omdat ik precies in de track zeg wat ik aan iedereen wil vertellen.

Zelf aan de slag

Vanaf toen wist ik: ik moet deze track uitbrengen! Van mijn neef (Sarvesh) kon ik geld lenen voor de afronding van de productie en ik stelde voor mezelf een deadline van 22-04-2022. Omdat ik geen geld had voor een fotograaf en ook nog mijn verstandskiezen moest laten trekken ben ik zelf aan de slag gegaan.

Ik heb 5 euro geïnvesteerd in een fotobewerkingsprogramma en heb voor de eerste keer een cover-art gemaakt! Daarna heb ik hem meteen op SongKit verstuurd. We are ready!

SongKit & Stores

De keuze voor SongKit was gevoelsmatig. Het platform voelt vertrouwd en alsof dit bedrijf bestaat uit mensen die echt liefde voor muziek hebben en de medemens graag helpen. Alleen op deze manier kunnen we samen iets bereiken waar we gelukkig van worden!

‘Ready’ is nu te beluisteren op alle grote streamingdiensten en stores. Volg Rohan Sukhraj ook op Instagram, Spotify en IMDB om op de hoogte te blijven!

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks