Single Release: Mijn toekomst pad

Afgelopen week kwam de eerste single van Richard Visser aka De Rotterdamse Dichter uit: ‘Mijn toekomst pad’. Een persoonlijke en positieve track. We spraken met hem om er wat meer over te weten te komen.
“Ik ben Richard Visser, ‘De Rotterdamse Dichter’, 29 jaar uit Rotterdam.
Ik heb een moeilijke periode meegemaakt waarin ik het advies kreeg eens wat gevoelens op papier te zetten. Na lang twijfelen ben ik toch maar begonnen met schrijven. Toen ik mijn eigen werk terug lees viel me direct iets op: de woorden rijmden op elkaar! Dat was helemaal niet de bedoeling, maar het was wel zo. Zo heb ik de dichter in mezelf leren kennen.”

Van dichter naar artiest

“De stap van dichten naar muziek heeft ongeveer twee jaar geleden plaatsgevonden. Twee vrienden van me wilden een track maken over Rotterdam in de oorlog, maar wisten niet zo goed waar te beginnen. Ik heb ze aangeboden om tekst ervoor te schrijven, en toen ik ze de tekst stuurde waren ze eigenlijk gelijk al positief. ‘Dit gaan we tapen!’, zei m’n maatje meteen.
Hoewel ik toen wel al een raptekst geschreven had zag ik mezelf nog meer als een dichter dan artiest, dus heb de rest van de track (De slag om Rotterdam) aan hun overgelaten.”
“Wat later kwam de hit van Ronnie Flex en Lil. Kleine uit: ‘Drank en Drugs’. Veel mensen maakten hier parodieën van, maar het viel me op dat er nog geen Feyenoord-versie van was. Ik belde m’n maatje met het idee om die versie te maken en hij lag helemaal dubbel: ‘okee prima, maar deze ga je zelf tapen!’. ‘Oké’, zei ik, ‘maar jij doet mee!’. En zo is de track van ‘De Rotterdamse Dichter ft. Ome Bennie’ (Naar de Coolsingel) ontstaan. Een uit de hand gelopen grap. 101k views op Youtube en alle kranten gehaald. En zo was ik opeens als gewone dichter overgestapt naar de HipHop.
Als je me dat vooraf had verteld, dan had ik je ter plekke voor gek verklaard!”

Mijn toekomst pad

“M’n nummer ‘Mijn toekomst pad’ is zeer persoonlijk. Ik heb in het verleden veel narigheid meegemaakt, in een zware depressie gezeten waarbij de zin om te leven weg was. Ik heb jaren geknokt om er weer bovenop te komen. Dat is ook wel gelukt, maar toch merk je aan sommige dingen nog wel dat ik dan overgevoelig ben. Een litteken uit het verleden noem ik het maar.
Ik probeer altijd vooruit te kijken, maar de praktijk wijst uit dat het allemaal niet zo simpel is.
Dus wat ik wilde is eigenlijk simpel: ik wil mensen die het ook niet makkelijk hebben inspireren om verder te kijken, naar de toekomst. Al weet ik uit ervaring dat die soms gewoon zwart is.
Ik ben niet de enige met ellende. Het is 2018, en iedereen heeft zo z’n rugzakje. Het enige dat je dan kan helpen is je eigen mindset. Er komt niemand anders langs om de knop bij je om te zetten, dat moet je zelf doen! En als ik maar tot één persoon kan binnendringen met mijn woorden, dan is mijn missie geslaagd!”

SongKit

“Ik heb voor SongKit gekozen omdat het een open en eerlijke distributeur van muziek is. Ze reageren zeer snel op mails tijdens kantooruren en nemen alle tijd je te begeleiden in het proces om je droom te verwezenlijken.
Geen vraag is teveel gesteld en geen opmerking gaan ze uit de weg. Het is een distributeur die de artiest gewoon normaal behandelt. Ik ben Richard, en niet release #30.789 zeg maar. De persoonlijke benadering en omgang waar vele bekenden artiesten vaak over klagen, zit bij Songkit meer dan goed!”

Toekomstplannen

“Ik leef met de dag. Als je me een maand geleden had verteld dat ik via SongKit een track zou releasen, dan had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Dit omdat ik mezelf toch meer als een dichter blijf zien.
Ik moet wel bekennen dat alle leuke en positieve reacties op deze track me motiveren om door te gaan. Ik schrijf vrij makkelijk en heb altijd de mogelijkheid om mijn tracks op te nemen.
Dus staat er iets gepland? Nee.
Gaat er nog iets komen? Absoluut!
Maar waar, wanneer en waarover, dat zal de tijd leren.
Wel weet ik dat als het weer een track word waarbij ik me zo goed voel als deze, ik SongKit weer zal benaderen om de track te verspreiden.”
 
‘Mijn toekomst pad’ van De Rotterdamse Dichter is nu beschikbaar op iTunes, Spotify en alle andere grote online stores.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks