Band interview: Helleveeg

Afgelopen maand kwam de EP ‘Period.’ van Helleveeg uit. We spraken met ze om er wat meer over te weten te komen.
 
“‘Period.’ is een kunstconfrontatie die sterke reacties oproept, met teksten uit de donkerste krochten van de ziel. Een soort van ‘Sgt. Pepper’ voor nieuwe generaties, als het gaat om glam en punkrock. Van KISS naar The Sweet, van The Damned tot Neil Young en weer terug.
Naast Spotify, iTunes etc. wordt de EP enkel op vinyl en als picture disc uitgebracht.”
 

Helleveeg

“Helleveeg (3 man en 1 vrouw) is tot elkaar gekomen in het muziekhuis te Leiden door toevalligheden en keuzes. Onze duistere achtergrond en pure passie voor rock and roll plus een gezamenlijke liefde voor underground en oldskool glam en gitaarmuziek vormen de basis voor de band.
Met onze muziek willen we de geest van Brian Connolly en Sid Vicious levend houden. We rocken, beuken en gaan met die banaan. Provocerende en energieke glampunk.”
 

SongKit

We zochten een eenvoudige en onafhankelijke manier om onze muziek te distubueren, en SongKit leek ons de beste deal. Ook doordat je een eenmalig bedrag betaalt in plaats van jaarlijkse kosten.
 
Op 28 April speelt Helleveeg in Roelofarendsveen. De debuut-ep ‘Period.’ is te vinden op iTunes, Spotify en alle andere grote online diensten.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks