Artist interview: Grasmat

Recentelijk schreef ‘Grasmat’ een nieuw clublied voor zijn favoriete club, Feyenoord. Maar hoe schrijf je zo’n clublied nou? We spraken met hem om er wat meer over te weten te komen.
 
Wie ben je?
“Ik ben singer/songwriter. Ik zit thuis op zolder liedjes te schrijven en op te nemen, een zalig proces. Als ik een opzet goed genoeg vind, neem ik het mee naar de oefenruimte van onze band. We proberen het dan te spelen met gitaar, bas, drums en keyboards en zang. Dan wordt-ie goed- of afgekeurd. ”
 
Waarom maak je muziek?
“Muziek maak ik omdat je er op zo’n leuke manier een boodschap mee kan overbrengen. Als het melodielijntje een beetje meezingbaar is, dan kun je ervan genieten, net alsof je een lekker stuk chocola eet van je chocoladereep. Of als je ergens wandelt, of op de fiets zit, kan het je zomaar, als een soort kameraadje, blij maken of troosten.”
Waar gaat je/jullie release over, of waar is hij op gebaseerd? Wat was de inspiratie ervoor?
De melodielijn van dit uptempo Feyenoord liedje was vreemd genoeg ontstaan uit een piepklein en breekbaar pianomelodietje. Toen schroefden we alles op, het volume omhoog, tempo omhoog, en toen was deze versie geboren.
 
Waarom heb je voor SongKit gekozen om je muziek te publiceren?
Ik heb voor Songkit gekozen, omdat de website helder is en gebruiksvriendelijk, en omdat er direct goede reactie kwam op mijn eerste ingevulde gegevens (goede klantenservice dus). Ook niet onbelangrijk: je betaalt eenmalig een bedrag, en hoeft dan niet elk jaar je inschrijving opnieuw te betalen.
 
Binnenkort nog gigs, releases of andere dingen waar we over moeten weten?
We zijn bezig met een tweede Feyenoord-lied, dat komt er de komende maanden aan.
 
Ook een lied gemaakt voor je fanclub? Upload ‘m bij SongKit zodat hij voor iedereen te streamen is op Spotify, Deezer en alle andere grote platforms! Check www.songkit.nl.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks