Single release: Merel van Tellingen – Sip On our Friendship

Op 1 Juli komt de single ‘Sip On our Friendship’ van Merel van Tellingen uit. We spraken met haar om er wat meer over te weten te komen.
“Als het om muziek gaat, ben ik een laatbloeier. Hoewel mijn halve familie muziek maakt en ik er altijd heel veel van heb gehouden – ik ga al 20 jaar naar North Sea Jazz – durfde ik pas toen ik eind 20 was voorzichtig te gaan zingen.
Na enkele jaren in een jazzcombo te hebben gezongen ben ik pianolessen gaan nemen om muziek wat beter te leren begrijpen en wat harmonieleer op te pikken. Ik ben wel een slechte student: eigenlijk vind ik het leuker om iets te verzinnen dan om oefeningen te doen. En zo ben ik ook begonnen met eigen nummers te schrijven.”
“Inmiddels heb ik een band: ‘Tjilp’, waarmee ik op de zolder van een vriendin een demo heb opgenomen met 11 eigen nummers. Echt een huiskamerproductie, heel leuk en leerzaam om te maken. Het was een soort scherprechter die me heeft gedwongen keuzes te maken en de muziek meer serieus te nemen. Het is niet echt werk voor op iTunes, maar je kunt ‘m wel luisteren op soundcloud.”

Limonadesiroop

“Via mijn werk als creative bij OD (een branding- en packaging designstudio uit Rotterdam) kwam ik in contact met Daan en Nicole van ‘Movers ‘n Shakers’. Zij zijn bezig met een start-up die limonadesiroop maakt van niks anders dan groenten, fruit en kruiden. Samen hebben we de merkidentiteit van Soof ontwikkeld.”
“Tijdens een brainstormsessie suggereerde een collega dat ik wel een nummer voor ze zou kunnen schrijven.. En zo geschiedde. Heel tof om naast grafische uitingen, de flessen, etc. nu dus ook een nummer voor Soof als merkuiting te hebben gemaakt.”

In één dag

“Dit nummer heb ik in Souldust Studio opgenomen met Pim Dros als producer. We hebben het helemaal één dag opgenomen en al doende bepaald welke geluiden en instrumenten we wilden toevoegen. Van rinkelende glaasjes tot gitaar met slide.
Het was zo leuk om zo te werken! Heel creatief. Zo zou ik wel een heel album willen maken. Eerst maar eens nieuwe nummers schrijven…”
 
‘Sip On Our Friendship’ is vanaf vandaag beschikbaar op iTunes, Spotify en alle andere grote online stores.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks