Hoe gebruik ik Spotify for Artists?

 
Goed nieuws voor independent muzikanten: Spotify heeft het makkelijker gemaakt om toegang te krijgen tot alle tools en features die ze voor artiesten bieden! Waar je eerst nog minimaal 250 volgers moest hebben en ingewikkelde stappen moest doorlopen, kan nu iedereen die zijn muziek op spotify heeft staan zich aanmelden. We leggen je graag uit hoe je er gebruik van maakt.
 

Staat je muziek nog niet op Spotify? Check songkit.nl en upload je muziek vandaag nog.

 

Wat is Spotify for Artists?

Met Spotify for Artists kun je niet alleen je artiest-pagina op Spotify aanpassen, zoals een artiest-afbeelding uploaden of de coverfoto aanpassen, het geeft je ook uitgebreid inzicht in waar en door wie je muziek beluisterd wordt.
Zo kun je bijvoorbeeld zien of je muziek het meest populair is bij mannen of vrouwen, de leeftijd en locatie van je luisteraars. En het toont je nuttige inzichten over hoe luisteraars bijvoorbeeld bij je muziek terecht komen: via een afspeellijst, hun eigen library of een andere manier.
Al deze data en informatie kan je bijvoorbeeld gebruiken je promotieactiviteiten op Spotify effectiever te maken, want je ziet precies wat wel en niet werkt. Of ga je op tour, en wil je weten in welke steden de meeste van je fans zitten? Spotify weet het.
Het gebruik van Spotify for Artists is bovendien helemaal kostenloos.
 

Aanmelden

Om gebruik te maken van alle tools en data die Spotify for Artists je biedt, moet je je eerst registreren. Tijdens de registratie koppel je een ‘gewoon’ Spotify-account aan je artiestpagina. Het is dus slim om als allereerste een apart Spotify-account aan te maken dat je alleen voor je artiest- of band gaat gebruiken. Dat kun je doen via deze url: https://www.spotify.com/nl/signup/
Nadat je een account gemaakt hebt, kun je naar de website van Spotify for Artists. Klik daar rechtsbovenin op ‘Get Access‘. Nadat je inlogt met het account dat je net hebt aangemaakt wordt je onder andere gevraagd tot welke artiest op Spotify je toegang wilt. Zoek hier naar je artiest- of bandnaam, en let er goed op dat je de juiste kiest als er meerdere artiesten met dezelfde naam zijn.
 

Verifiëren

Als laatste moet je aantonen dat je ook echt het recht hebt om de pagina van de gekozen artiest of band te beheren. Dit kun je onder andere doen door een twitter-account te koppelen, of door url’s in te voeren die bewijzen dat jij de artiest bent (bijvoorbeeld een bio pagina).

En dat is het! Om je aanmeldingsproces te voltooien klik je op ‘Submit’. Spotify gaat vervolgens aan de slag om te verifiëren of je bent wie je zegt dat je bent. Zodra ze daarmee klaar zijn ontvang je een mail en kun je inloggen op je account via https://www.spotifyartists.com/.
 

En nu?

Als je inlogt op je Spotify for Artists account zie je dat je toegang hebt tot heel veel data en opties. Maar hoe maak je hier nou écht gebruik van? Binnenkort wijden we er een artikel aan. Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Update: check hier hoe je Spotify for Artists gebruikt om een artiest-afbeelding in te stellen op je Spotify-profiel.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks