Single release: FaceCard – Mourning Dove

Afgelopen week kwam de single ‘Mourning Dove’ van FaceCard uit. Met alweer de tweede release van de band hoog tijd voor ons om eens met de band te spreken.
“FaceCard is gevormd in het hoge noorden. We leerden elkaar kennen bij een meeting georganiseerd door bandcoach Harry van Lier, en vanaf die dag zijn we iedere week samen gaan repeteren.
In het begin hadden we nog geen geschikte zanger, dus besloot de gitarist die taak tijdelijk op zich te nemen. Na een aantal maanden en al verschillende eigen nummers te hebben geschreven beviel dat eigenlijk zo goed dat hij definitief de taak als zanger op zich nam. En zo is FaceCard ontstaan!”
“We halen onze inspiratie uit verschillende hoeken van de muziekwereld. Pak een vleugje Foo Fighters, meng dat met de energie van Arctic Monkeys, stop er een gitaarsolo bij en je hebt de FaceCard-sound. Tenminste tot zover, want wat vooral voorop staat is het gebruik van dynamiek.
Muziek helpt ons om met iets anders bezig te zijn dan alleen maar school, we vinden het geweldig om mee bezig te zijn.”
 

Popsport

“In 2017 hebben we meegedaan aan Popsport (een choachingsprogramma voor jonge muzikanten). We werden daar gecoached door het duo ‘The Given Horse’, en hebben onder andere op het ‘Echt Erik Festival’ (2017) en in de Q-Factory (2018) mogen spelen. In 2018 deden we ook mee in de voorrondes van de Popgroningen Talent Award. We werden niet doorgelaten, maar gaan volgend jaar zeker weer mee doen!”
“Inmiddels hebben we ook een analoge opname in Kytopia en een radio sessie bij Echt Erik op onze naam staan. Sinds 9 Februari is onze debuutsingle ‘Paradox’ overal te beluisteren, welk binnen drie maanden 800 streams op Spotify kreeg.”
“We kennen SongKit via de Popsport-workshop ‘Online muziek promotie’. We hebben daar gepraat met iemand van SongKit waardoor we een vertrouwde band hebben opgebouwd. Dat is voor ons ook de reden geweest om voor SongKit te kiezen. Als je iemand persoonlijk kent is het makkelijker om contact te leggen en te begrijpen wat er met je muziek gebeurt als je deze verstuurt naar de distributor.”
 

Mourning Dove

Na het succes van ‘Paradox’ is het nu tijd voor de tweede single: ‘Mourning Dove’.
“Mourning Dove gaat over een man die geen tijd en geld heeft om voor zijn kinderen te zorgen. Toch doet hij er alles aan om zijn kinderen beter te laten voelen dan dat hij zichzelf voelt. Lennard heeft de lyrics van Mourning Dove geschreven.”
“De inspiratie voor dit nummer komt vooral uit mijn eigen kijk op de wereld, het dagelijkse leven. Ik kom vaak zwervers tegen in de stad die om kleingeld vragen, dan ben ik altijd benieuwd naar de achtergrond van zulke mensen. Sommigen kiezen er wellicht voor, en anderen belanden zonder keus in die situatie.”
 
‘Mourning Dove’ is nu beschikbaar op Spotify, iTunes en alle andere grote streamingdiensten en stores.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks