EP Release: Broj – Echoes

Afgelopen maand kwam de debuut-EP van Broj uit: ‘Echoes’. Een prachtige release die elektronische en organische elementen combineert tot een uniek nieuw geluid. Voor ons een reden om eens met de twee heren te praten.
 
“Wij zijn ‘Broj’, twee goede vrienden uit Amsterdam. Op de middelbare school leerden we elkaar kennen en kwamen we erachter dat we een gedeelde interesse hadden in (electronische) muziek. Samen zijn we ons steeds meer gaan verdiepen in het draaien en produceren van house-muziek.
Onder het alias ‘Artlife’ zijn we 6 jaar geleden begonnen met het uitbrengen van deephouse met commerciële invloeden. Nadat we 2 jaar geleden zijn afgestudeerd, vonden we het tijd voor een nieuwe muzikale stap, en zo is ‘Broj’ ontstaan.”
 
“Het is een beetje een cliché om te zeggen, maar voor ons is muziek een belangrijke manier om onze creativiteit te uiten. Als we een jamsessie hebben in de studio, kunnen we er helemaal in opgaan, en dat is voor ons heel waardevol. Uiteindelijk hopen we met onze muziek zoveel mogelijk liefhebbers te kunnen bereiken.”
 

Echoes

“Onze nieuwe EP ‘Echoes’ is een vervolg op de EP ‘Origins’, die we vorig jaar ook via SongKit hebben uitgebracht. Met Broj zijn we continu onze sound aan het ontwikkelen, daarom hoor je ook in deze EP verschillende invloeden.
In deze release ligt de nadruk nog meer op het combineren van electronische muziek met organische elementen. Inspiratie hiervoor krijgen we van andere artiesten en van de reizen die we maken. Voor ons legt elk nummer een bepaald moment of herinnering vast, en de luisteraar kan hier zijn eigen invulling aan geven.”
 

Do-It-Yourself

“Het is als (beginnend) artiest lastig om muziek via een platenlabel uit te brengen, terwijl je toch je muziek op alle relevante platformen wilt hebben. Het is fijn dat we via SongKit onze nummers in eigen beheer kunnen uitbrengen, onze eigen artwork kunnen gebruiken, en de releasedatum kunnen bepalen. Dit maakt SongKit een goed platform om mee te werken.”
 
“Na de release van ‘Origins’ vorig jaar hebben we ook zelf een release party georganiseerd in de OT301, die goed werd ontvangen. We hebben een live-act neergezet, ondersteund met videobeelden die we zelf hebben geschoten. In de nabije toekomst willen we dit audiovisuele doorzetten, en vaker met Broj als dj/live-act op het podium staan. We hebben hier veel ideeën over, maar voor nu zijn we vooral bezig om onze nieuwe release te promoten en te werken aan nieuw materiaal.”
 
Echoes is beschikbaar op Spotify, iTunes en alle andere grote online streamingdiensten en stores. De online distributie is gedaan door SongKit. Volg Broj ook op Facebook en Bandcamp.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks