Artist Interview: MistaSweet

Recentelijk kwam de discografie van MistaSweet uit op Spotify, iTunes en andere bekende kanalen. Reden voor ons om eens met hem te praten en het verhaal achter de muziek te horen.
“Ik ben MistaSweet. Momenteel voornamelijk DJ en producer maar voorheen rapte ik ook. Ik kom uit de hiphop-hoek, in 1983 begonnen als breakdancer, en produceer nu funky break(dance) tracks. Ik maak onderdeel uit van 2 crews: Swotteam en 3S.”

Gear

“Zelf muziek maken is er eigenlijk ingeslopen. Eerst was het vooral verzamelen van muziek op vinyl, en daarna was dit de logische vervolgstap. Na een workshopreeks in 1993 begon ik met mijn drumcomputer (Alesis SR16), samplekeyboard (Casio SK-1) en sporenrecorder (Yamaha MT-4) mijn eigen beats te maken.
Ik maak muziek die ik zelf tof vind om er mijn eigen creativiteit in kwijt te kunnen. Niet voor het geld, maar om mezelf muzikaal uit te dagen. Sinds een paar jaar werk ik met Ableton, daarvoor vooral met Cubase 2.01 (op Atari) in combinatie met mijn E-Mu e64 sampler en Korg X5D keyboard.”

Releases

Er staan inmiddels 3 releases van MistaSweet online. “Mijn laatste release (Cigarros/Funky Tajine) is een vinyl single die in mei uit is gekomen met daarop twee funky breaktracks. Kant A is een nummer met een zuid-amerikaanse groove en kant B is gebaseerd op geluiden van een single uit Marokko. Alles is zelf ingespeeld en mijn doel is om het zo organisch mogelijk te laten klinken naast dat de breakdancers er lekker op los kunnen gaan.
Mijn andere twee releases (Boylin Breaks en Hard Boyled Breaks) zijn beide ook op vinyl uitgekomen. Hard Boyled Breaks (een LP met 12 nummers) is nog steeds verkrijgbaar. Deze releases zijn ook allemaal lekkere funky tracks om op te (break)dansen.”

Van vinyl naar streaming

“Ik was op zoek naar een goede partij om mijn muziek online te publiceren om daar wellicht nog een beetje van mijn geinvesteerde kosten terug te verdienen. Bij Songkit viel het me op dat de kosten eenmalig zijn en je niet elk jaar opnieuw hoeft te betalen voor je release. Dat heeft de doorslag gegeven voor mij. Ik wil gewoon muziek maken en draaien en me verder niet te veel bezig houden met de randzaken.”
 
MistaSweet live bewonderen kan ook. “Qua gigs draai ik op 2 juni Soul On Top (www.soulontop.ch) in Basel, Zwitserland en in juli draai ik in Yalta (de Krim) op Yalta Summer Jam. Dit zijn beide grote breakdance events met wereldniveau dansers en ik ben een van de resident DJ’s. Daarnaast draai ik in Den Haag maandelijks in Bleyenberg (een restaurant/uitgaansgelegenheid in het centrum).”
De nieuwe vinyl single (Cigarros/Funky Tajine) is inmiddels te bestellen via www.mistasweet.nl.
 
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks