Album Release: Johnny Skrrts – De Maatschappij

Vandaag komt het debuutalbum van Johnny Skrrts uit: ‘De Maatschappij’. Johnny Skrrts (a.k.a. de toekomst) bestaat uit André Aline, Quincy Draadloos en Yung Yussu.
“Tijdens de jaarwisseling van 2016 naar 2017 speelden we in een plaatselijk Guitar Hero-toernooi. Toen André, toen in de rol van bassist, zijn combo compleet verpestte, zei hij: ‘fuck die plastic instrumenten ook, we worden een echte band’. Yussu en Draadloos, met minimale ervaring in het bespelen van echte instrumenten instrument, hadden geen twijfel en stemde in. Zo ontstond de band Johnny Hurts.
Na een paar weken van zwoegen om goede muziek te schrijven, kwam Yussu ineens met een verrassing. Hij was een ander pad ingeslagen en had ineens een begin van een beat gemaakt. Samen met Draadloos heeft hij hem afgerond, waarna binnen 10 minuten was. Zo ontstond ‘JD_Bug Mixdown’, track 9 op ons album.
In één klap was Johnny Hurts omgetoverd van een rockband naar een rappende rockband. Daarvoor hadden we natuurlijk wel ook een andere naam nodig. Johnny Skrrts werd uiteindelijk het alter-ego van Johnny Hurts.
Nu staat Johnny Hurts op non-actief en is Johnny Skrrts de main focus.”

Pokoes

“We maken muziek omdat de wereld toch niks is zonder de pokoes. De hiphop-scene is een flauwe soep op het moment, wij brengen de peper en zout. Optreden vinden we prachtig en het is voor ons belangrijk dat mensen niet zonder kleerscheuren thuis komen na een concert. Als Magere Hein bij ons op de stoep staat, willen we geschiedenis hebben geschreven.”
“Ons debuutalbum, ‘De Maatschappij’, gaat over van alles en nog wat. Het gaat over dingen die we meemaken, mensen die we zien, onze fantasie en over helemaal niks. We hebben dit gemaakt omdat we plezier hebben in het maken van tracks, dit is wat we willen doen.”

Van Studio naar Spotify

“Geen gezeik, geen gezeur, Spotify staat bij jullie voor de deur. Spotify en andere streamingsdiensten voelden voor ons als de volgende stap. We dachten dat SongKit ons daar het makkelijkst mee kon helpen.
Op 6 april vieren we de albumrelease met een optreden in ‘The Livingroom’ in Zwolle. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Er zullen speciale dingen gebeuren die avond, die mag niemand missen.
Binnenkort willen we ook een videoclip uitbrengen die op YouTube te zien zal zijn. Nieuwe nummers zijn in de maak! Like ons op Facebook om op de hoogte te blijven.”
 
‘De Maatschappij’ van Johnny Skrrts is nu beschikbaar op Spotify, iTunes en alle andere grote streamingdiensen en stores. De online distributie is gedaan door SongKit.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks