Artist Interview: Max Foreign

Eerder deze maand kwam de eerste single van Max Foreign uit: ‘Path’. We spraken met hem om er wat meer over te weten te komen.
“Ik ben Max Foreign, van Surinaamse afkomst en woon nu al 14 jaar in Nederland. Ik ben iemand die graag een verhaal vertelt in zijn liedjes, ik wil je ergens mee naartoe nemen en tegelijkertijd laten genieten van de muziek.
Muziek maken is mijn passie omdat ik er een bepaalde emotie mee kan opwekken. Het is belangrijk voor me, omdat muziek je kan afleiden van het dagelijkse leven. Bij het luisteren, maar zeker ook bij het maken. ”

Path

“Mijn single ‘Path’ gaat over de weg die ik bewandel. Het is een weg met overwinningen, maar ook een weg met verliezen. Net zoals iedereen heb ik ook  ups-and-downs. De inspiratie voor dit lied heb ik gehaald uit het werk van zanger Leon Bridges. Zijn muziek zijn meer oldies, waar ik groot fan van ben.
Als startende muzikant is het uitbrengen van mijn single via SongKit ook een soort test. Het publiceren van mijn eigen muziek is in feite ook een soort pad dat ik bewandel, om te kijken waar ik naar toe geleid kan worden en wat ik kan bereiken.
Muziek maken is één ding, maar goede muziek maken is een ander verhaal. Ik blijf druk met het schrijven van nieuwe songteksten. Soms zijn het maar ruwe schetsen, er zit nog zo veel meer in mijn hoofd dat uitgewerkt moet worden!
 
‘Path’ van Max Foreign is nu beschikbaar op iTunes, Spotify en alle andere grote online stores en streamingdiensten. De online distributie is gedaan door SongKit.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks