Artist Interview: Pelle

Afgelopen week kwam de eerste single van Pelle uit: ‘Nooit Meer’. We spraken met hem om er wat meer over te weten te komen.
 
“Ik ben Pelle, 43 jaar en al een paar jaar actief als liedjesschrijver. Ik ontdekte ooit Garageband op mijn Mac, en ben daarmee gaan vogelen: akkoordjes neerzetten, een drumgroove verzinnen, allerlei instumenten proberen en uiteindelijk onstond er zo muziek.
Van daaruit kwamen er ook teksten bij me naar boven, en zanglijnen. Al expirimenterend maakte ik koortjes, soms met wel 5 lagen over elkaar heen. In het begin was alles natuurlijk ‘over the top’, maar later werd het iets meer gedoseerd.”
“Eind 2016 had ik mijn demo af. Nog ongemixt en ongemasterd, maar wel volledig gearrangeerd in Garageband. Omdat ik graag een aantal nummers in de studio wilde opnemen, met fysieke instrumenten in plaats van alles uit Garageband, heb ik contact opgenomen met producer en audio-engineer Martijn Vaassen van Parallel Sound uit Eindhoven. Toen hij mijn demo hoorde werd hij gelijk enthousiast!
Een drietal nummers zijn we dieper gaan uitwerken met muzikanten uit ons netwerk: Martijn op bas, Vincent den Hengst op drums, Wessel de Reus op gitaar en Paul Janssen op de toetsen. De vocalen zijn van mij.”
 

 

Gevoel

“Ik ben een gevoelsmens, maar niet zo’n prater. Voor mij is het schrijven van tekst op eigen muziek dé manier om mijn gevoelens te uiten. Het hoort voor mij ook bij elkaar, tekst en muziek. Ik zou het dan ook niet op willen splitsen.
In eerste instantie schreef ik mijn liedjes vooral voor mezelf, en toen was ineens die demo af. Daarmee wilde ik nog één stap verder: de studio in. Dat ik er nu voor gekozen heb om een van nummers online te releasen, is met name om uit mijn eigen comfortzone te stappen. Niet meer alleen alles bij mezelf houden.”
 

Nooit Meer

“Mijn eerste single ‘Nooit Meer’ gaat over je realiseren wat je had, nadat je het kwijt bent. Alsof je wakker wordt uit een mooie droom, die geen droom bleek te zijn maar nu wel geschiedenis is. Er is zo veel dat ik als vanzelfsprekend ervaar, en waardoor ik juist voorbij ga aan de waarde ervan.
In eerste instantie had ik geen idee hoe ik te werk moest gaan om mijn muziek online te publiceren, dus ben ik gaan Googlen. Zo kwam ik bij SongKit terecht. De informatie op de website klonk me als muziek in de oren; geweldig om op deze wijze ontzorgd te worden!”
“Voor het najaar staat er nog een tweede release gepland, die is al af. En ondertussen ben ik ook met nieuwe nummers bezig en zijn er nog wel wat demo-tracks waarmee ik de studio in wil. Het smaakt lekker allemaal!”
 
‘Nooit Meer’ van Pelle is nu beschikbaar op Spotify, iTunes en alle andere grote online stores en streamingdiensten. De online distributie is gedaan door SongKit.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks