Artist Interview: Bangerik

Afgelopen week kwam de eerste single van Bangerik uit: ‘Gaat Maar Door’. We spraken met hem om wat meer over zijn muziek te weten te komen.
 
“‘Gaat Maar Door’ is mijn eerste single, maar ik ben niet begonnen met muziek. Ik vond het altijd al leuk om gedachten op papier te zetten, stukken te schrijven. In moeilijke tijden was dat een manier om gevoelens te uiten die anders onbesproken bleven.
Maar steeds meer merkte ik hoeveel het geschreven woord aan context kan missen als de emotie er niet bij te horen is. Een intonatie kan de betekenis van een tekst maken of breken. Daardoor begon ik me te interesseren in muziek als uitingsvorm. Iets dat ik altijd al interessant vond (lekker anoniem in de auto meezingen), maar waar ik nog nooit zelf iets mee had gedaan.”

Expressie

“Muziek is een prachtige manier om uiting te geven. Het is een verbreding van het palet van het schrijven. Het geeft de woorden kleur en diepgang. Een vorm van expressie.
Ik vind het leuk om iets te creëren, componeren en bedenken van een tekst of refrein, en dan alles in elkaar te zetten. Om op die manier een boodschap over te brengen die wellicht ook voor anderen herkenbaar is. Dat vind ik ook altijd zelf fijn in muziek.”
“Op het moment dat ik een nieuwe telefoon kocht, die de mogelijkheid bood om muziek te maken en op te nemen, ontstond  het idee om mijn eigen tekst tot leven te laten komen. Ik durfde niemand anders te vragen omdat de tekst zo persoonlijk is, dus heb ik het zelf maar ‘ingesproken’. ‘Gaat Maar Door’ is het eerste nummer dat ik zo gemaakt heb.”

Gaat Maar Door

“Mijn eerste single ‘Gaat Maar Door’ heb ik geschreven op een moment in mijn leven dat alle paden elkaar kruisten. Een snijpunt tussen het verleden en heden, tussen jeugd en volwassenheid en tussen dromen en realiteit.
Een periode waarin je keuzes moet maken, oude banden moet doorsnijden en nieuwe moet maken. Waarin je van alles wilt, maar niet alles kunt. En daar de schoonheid van leren zien ipv de teleurstelling. Waarin je gedachten en verwachtingen maar door blijven gaan in je hoofd, een continue druk die niet op lijkt te houden, terwijl je de verbinding met je hart daardoor uit het oog verliest. Terwijl dat juist zo belangrijk is.
Kortom: De balans vinden. Een proces waar ik nog steeds volop inzit en daarnaast toepasbaar op meerdere vlakken van mn leven.”

Distributie

“Toen ik erachter kwam dat het noodzakelijk is om een distributor te gebruiken omdat je niet direct zelf een nummer op diensten als iTunes sn Spotify kunt plaatsen heb ik verschillende aanbieders vergeleken.
SongKit vond ik al snel de meest betrouwbare en met een prettige website, en ik las ook via andere kanalen goede reviews.”
“Of er binnenkort nog meer nummers aan komen? Haha, dat weet ik nog niet. Ik heb na dit nummer verschillende dingen gemaakt omdat ik het leuk vind, dit was al doodeng om openbaar te plaatsen. We zien wel wat de toekomst brengt, maar deze release is voor mij al een overwinning op zich.”
 
‘Gaat Maar Door’ is vanaf nu beschikbaar op Spotify, iTunes en alle andere grote online stores en streamingdiensten. De online distributie is gedaan door SongKit.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks