Artist Interview: Blues Juice

Afgelopen week kwam het eerste album ‘Blues Juice’ van de gelijknamige band uit. We spraken met de band om wat meer over ze te weten te komen.
 
“‘Blues Juice’ is een knipoog naar het verdrinken van je zorgen als je de blues hebt, maar ook naar het sappige van de funk die er  altijd weer in opduikt.
We kunnen het niet helpen. We omschrijven de stijl zelf het liefst als BRUNK! Het is schatplichtig aan bluescoryfeeën als SRV, maar ook Jimi Hendrix is onmiskenbaar aanwezig. Verder veel 70’s funk/soul (Little Feat, Doobie Bros…) en vette rock à la Rage Against The Machine. De stem van onze zangeres doet ook weer denken aan Janis Joplin en Betty Davis.”

Asser Blues Night

“We zijn ooit als ad hoc project gestart voor de ‘Asser Blues Night’. Willem Pelupessy kende onze drummer, Joost van Soest, nog van een andere band en hij organiseerde samen met Woody Vermeltvort elk jaar een optreden met een andere drummer en zanger of zangeres.
In het begin speelden we nog covers, maar de chemie was onmiskenbaar: de tent stond op zijn kop! Een jaar later kwam Woody Vermeltvort (gitarist) met het idee om eigen werk te gaan spelen. Hij had al drie liedjes liggen. Na een repetitie vier weken later lagen er al zeven. Dat ging dus zeer voorspoedig!
Vervolgens hebben we weer op diezelfde Blues Night gespeeld, en de tent ging wederom op zijn kop. In eerste instantie hadden we een andere zangeres, maar nog voor ons eerste optreden schoof Yasmijn Kramer aan. De rest is geschiedenis…”

Blues Juice

“Ons album ‘Blues Juice’ gaat over alles wat er maar in het leven langskomt. Het zijn geen zwijmelende liefdesliedjes, maar ook niet alleen maar typische blues smartlappen. Alles heeft wel een behoorlijke attitude.
We hebben voor SongKit gekozen om onze muziek te publiceren omdat SongKit  een eenmalig bedrag en een percentage van de royalties vraagt. Het is voor ons van belang onze muziek aan een zo groot mogelijk publiek te laten horen tegen een niet al te grote investering. Alle andere distributeurs werken op licentiebasis, wat ons jaarlijks een vergelijkbaar bedrag zou kosten.”

Optredens?

“De CD release is net geweest. We hebben een kleine oplage cd’s laten persen om toch iets fysieks de wereld in te kunnen slingeren. Verder liggen er in het noorden van het land nog een aantal optredens in het verschiet, maar daarvoor kun je het beste onze facebookpagina even checken: facebook.com/bluesjuicegrooves.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks