Artist Interview: Meis

Op 1 Maart komt de eerste single van Meis uit: ‘Waarom’. Reden voor ons om nou eens te vragen waarom ze eigenlijk muziek maakt.
“Omdat het kan, omdat het moet. Omdat het goed voelt. En als iets goed voelt, waarom zou je het dan niet doen?
De dagboeken waren op een gegeven moment niet meer voldoende. Maar zodra ik de hersenspinsels eenmaal in een tekst gegoten had en ik ze al zingend kon delen met de mensen om me heen, viel alles samen. En niets voelt zo geweldig als iets dat jij hebt gemaakt voor iemand spelen, en dat het gewaardeerd wordt. Dat mensen het mooi vinden en graag horen.”

AVI

“Ik zing al zolang als ik me kan herinneren. Altijd, de hele tijd en overal. Ik ben ook al snel begonnen met liedjes schrijven en vervolgens gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier heb ik veel samen leren spelen binnen verschillende genres, van pop tot rock en zelfs metal.
Uiteindelijk belandde ik als backingvocaliste bij de band AVI ON FIRE, waarmee we het hele popcirquit afreisden. Van 3FM Serious Talent, naar de Popronde, naar ESNS en vele festivals. Onlangs ben ik gestopt bij AVI om een eigen project op poten te zetten. Ditmaal in het Nederlands. Goudeerlijke en persoonlijke teksten, lichtelijk bleu en vaak behoorlijk naïef vertellend over liefde, leed, passie, afscheid nemen en de zoektocht naar nieuwe prikkels.
Dit alles kon ik kwijt in een project genaamd ‘Meis’. En dat is precies wie ik nu ben als artiest.”

Waarom

“‘Waarom’ gaat over de eindeloze discussies die je soms met jezelf kan voeren. Ieder mens heeft ergens wel schizofrene trekjes. Bij elke afweging die je maakt, is er één stem in je hoofd voor, en een stem tegen. Het lawaai en de chaos in je hoofd maakt dat het af en toe even te veel wordt, en je jezelf afsluit voor de buitenwereld. ‘Waarom’ gaat over hoe ik deze chaos beleef en hoe ik er graag beter mee om wil kunnen gaan, alleen weet ik echt niet hoe.
‘Waarom’ is de eerste single van de EP ‘Voor de Pauze’. Dit is het eerste deel van een drieluik. Hierna zullen ‘In de Pauze’ en ‘Na de Pauze’ nog volgen. Elke EP vertelt een stuk uit het verhaal van een meisje dat noodgedwongen haar leven stil heeft gezet, en hoe ze het vervolgens weer rustig op heeft moeten pakken. Terwijl de rest van de wereld haar snoeihard voorbij gesjeesd is.
Meer informatie en speeldata kan je vinden op mijn website: www.meismuziek.nl.”
 
‘Waarom’, de eerste single van Meis komt uit op 1 Maart. De online distributie is gedaan door SongKit.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks