Artist interview: Goldzounds

Recentelijk kwamen de Albums en Single van Goldzounds via SongKit uit op Spotify, iTunes en andere grote online stores en streamingdiensten. Reden voor ons om eens met de band te spreken en wat meer over ze te weten te komen.
 
“Goldzounds bestaat al 13 jaar uit Jan Luitjes (zang, gitaar, sound/samples), Ben Westervoorde (bas, zang) en Maarten Dorenbos (drums, zang, toetsen). Onze eerste albums, ”Hand it over to Grant, Modern Talking was his favourite band’ (2011) en ‘Come home, home my little bird’ (2013) werden in kleinere kring hogelijk gewaardeerd.
We zijn begonnen als rockband met grillige, melodieuze nummers. Deze zijn op onze eerste twee albums (ook op Spotify) te beluisteren. Langzaamaan heeft onze muziek zich ontwikkeld tot een traag, meeslepend en intens geheel. Daarbij is elk nummer een miniatuur, een filmische belevenis. In 2015 beslooten we om niet langer op te treden; we werken nu als een collectief ‘composing producers’.”

Zolderstudio

“We werken in de Zolderstudio met Oscar Glasbergen. Bij de opnames van onze nummers verlenen tal van gastmuzikanten hun medewerking. Met slepende trompetten, troostende toetsen, klagende pedalsteel, harmonieze samenzang aangezet tegen soms schurende samples, meanderend rondom drum, bas, gitaar en zangstemmen componeren wij onze songs.
‘Falling flame/out of the dark you came’. Deze tekstregel uit ‘Meteorite’ drukt mooi uit waar Goldzounds naar streeft.”

Derde album

“In 2015 en 2016 werkten we in de Zolderstudio aan ons derde album: Goldzounds. Eind 2017 verscheen het album op een dubbel-CD. Tegelijkertijd rolde de single ‘Golden Sun’ en ‘Tonight, tonight, …’ op goudkleurig vinyl van de persen. Een geslaagde crowdfundingsactie via Voordekunst maakte deze release mogelijk.
En nu zoeken we ook de digitale paden op. Omdat platenlabels niet in de rij staan, zoeken we naar andere manieren om onze muziek een breder gehoor te geven. Spotify is een van de manieren om onze muziek toegankelijk te maken voor een geïnteresseerd publiek. We hopen dat onze nummers in speellijsten een plekje gaan vinden.”
 
De releases van Goldzounds zijn nu beschikbaar op Apple Music, Spotify en alle andere grote online streamingdiensten en muziekstores. De online distributie is gedaan door SongKit.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks