Album release: Old Girl in Pink Stockings

Afgelopen week kwam het album ‘Old Girl in Pink Stockings’ van Rapunzel’s Conquest uit. We spraken met Susannah over de muziek van Robert Stracer.
“Je kunnen zeggen dat Robert Stracer met zijn songs iets subliems heeft neergezet en gezegd: ‘Je ziet maar wat je er mee doet’, om vervolgens uit de wereld te verdwijnen. Daarmee heeft Rapunzel’s Conquest voorlopig als levende band opgehouden te bestaan, maar ik geloof niet dat dat uitsluitend een kwestie van helaas is. Een wedergeboorte zou leuk zijn, maar het zou denk ik moeilijk zijn om Robert Stracer te vervangen.”

Vault

“Wat blijft is een ‘Vault’ vol met grotendeels ongereleased materiaal, waarvan hoogstens een paar (titel)songs als ‘Adult Popstar’ en ‘A Silly Place’ op YouTube te beluisteren vallen. Daar staat ook een van de allerlaatste Rapunzel’s Conquest’s songs ‘Let’s Have A Walk Through Denmark Street Together’, dat volgens mij echt opvalt door de prachtige weemoed waarmee erin wordt teruggekeken op meer dan een halve eeuw popmuziek.”
“De eerste release via SongKit, Old Girl In Pink Stockings, bevat een aantal qua stijl nogal uiteenlopende liedjes, die niettemin stuk voor stuk herkenbaar zijn als Rapunzel’s Conquest. Over zijn invloeden zei Robert Stracer altijd dat het er teveel waren om op te noemen, maar zelf hoor ik er – als er per se reminiscenties gemaakt moeten worden – qua stijl en Schwung vooral iets van Ray Davies, en in mindere mate John Lennon in. Nou ja, er zijn rottere invloeden denkbaar.”

Old Girl in Pink Stockings

“Als beheerster van het archief ben ik echt erg onder de indruk van de kwaliteit van de songs op ‘Old Girl In Pink Stockings’ Neem het titelnummer bijvoorbeeld, waarin twee Woodstock-revisitors zich plotseling realiseren dat de meeste van die 500000 kids die erbij waren inmiddels dood zijn. Of ‘The Coolest Cat In Town’, over een wat geschift personage met geschifte liefhebberijen, maar wel een van de meeslependste rock & roll nummers die ik ooit gehoord heb. ‘A Girl Named Utterly Butterly’, over een meisje dat met de nek wordt aangekeken door de buurt omdat ze een rare naam heeft.
Een beetje ’tongue in cheek’ is het soms wel, maar tegelijkertijd vaak erg ontroerend.”
 
‘Old Girl in Pink Stockings’ is nu te beluisteren op o.a. Spotify en Apple Music. De online distributie is gedaan door SongKit.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks