Artist interview: Kleine Strijder

Afgelopen week kwam de eerste single van Kleine Stijder uit: ‘Memories’. We spraken met hem om er wat meer over te weten te komen.
“Mijn naam is Kleine Strijder. Ik wil mensen weer mee nemen naar de old school en de roots van rap. Toen het nog ging om iets bereiken in de maatschappij, mensen helpen met je muziek, in plaats van de seks, drugs en geld waar het tegenwoordig over gaat. Daar ga ik verandering in brengen.
Ik haal m’n invloeden vooral uit nummers van rappers zoals Eminem, Tupac, Biggie, BigL & Rakim.”
“Een jaar geleden ben ik begonnen met rappen. Ik wist op dat moment in mijn leven niet meer goed welke richting ik op wilde, maar ik merkte dat ik best goed was in rappen, en dat ik er meer mee kon doen dan alleen maar muziek maken.”
 

Memories

“Mijn single ‘Memories’ gaat over een dierbare die ik ben verloren, en tegelijkertijd vertelt het een verhaal over hoe het de scéne vergaat. Dat het niet meer zoals vroeger is, dan niemand je mee wilt helpen met teksten maar het alleen maar nog om geld gaat.
Ik heb de track via SongKit uitgebracht omdat ik nergens aan vast zit en makkelijk werkt. Ik kan het meteen zelf regelen.”
 
“Binnenkort nog gigs? Hahaha, ik mag niet teveel verklappen, maar er komen veel grote dingen aan. Geef me de tijd ervoor!”
 
‘Memories’ van Kleine Strijder is nu beschikbaar op Spotify, iTunes en alle andere grote online muziekstores en streamingdiensten. De online distributie is gedaan door SongKit.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks