Album Release: Pjotr – De Invalbeurt

Afgelopen week kwam het eerste album van Pjotr uit: ‘De Invalbeurt’. We spraken met hem om er wat mee over te weten te komen.
“Ik ben een jonge artiest die al op de basisschool een voorliefde had voor hiphop. Op het schoolplein rapte ik teksten van Lange Frans voor mijn klasgenoten. In de jaren daarna ben ik gaan oefenen en trainen op mijn kamer.
Pas toen ik veel later in contact kwam met andere hiphop-minded gasten ben ik écht tracks gaan maken.”
 

De Invalbeurt

“Ik heb veel ervaring opgedaan door samen te werken met Snelle, met enkele gastbijdrages op zijn EP’s en als vast onderdeel van zijn show. Een jaar geleden heb ik echter besloten om voor m’n éigen carrière te gaan strijden, en samen met producer Arnan Natan de eerste hand gelegd aan ‘De Invalbeurt’.
We hebben toen drie tracks gemaakt met een voetbalmetafoor. Later zijn we hier nog meer nummers omheen gaan bouwen, die passen bij het verhaal dat ik wilde vertellen.”
“Het verhaal gaat over de drang van een rapper om zijn droom na te jagen en zijn stem te laten horen. Tegelijkertijd spat ook het plezier van de tape af, het is een aanmoediging om te doen waar je gelukkig van wordt en je talenten op een goede manier te gebruiken.”
 

“Het is een aanmoediging om te doen waar je gelukkig van wordt en je talenten op een goede manier te gebruiken”

 
“Het is een album geworden met een erg diverse sound. De jazzinvloeden van producer Arnan Natan leveren een verfrissende ondersteuning voor mijn ‘straight up strakke raps’. De twee producties van andere producers zorgen dat het geheel echt compleet wordt.
De samenwerking met Forte Four (bekend van Paul Sinha) met als gastbijdrage Demi levert een meer hedendaags gevoel qua hiphop. De track met Nav Beats en James (Fakkelbrigade) blaast door je speakers.”
 
“De 9 tracks tellende EP is mijn eerste wapenfeit, ik hoop dat er na ‘De Invalbeurt’ vele speelminuten mogen volgen.”
 
‘De Invalbeurt’ is nu beschikbaar op iTunes, Spotify en alle andere grote online stores. Ook je muziek overal verkopen? Check www.songkit.nl.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks