Promotie: 5 tips voor een populaire band-vlog

Het is helemaal hip: vloggen. Van treitervloggers tot make-up vloggers, iedereen lijkt er wel aan mee te doen.
Maar het is meer dan een hype: vloggen kan een goede manier zijn om je als band of artiest in de kijker te spelen en nieuwe fans te bereiken. Door af en toe korte video’s te maken over waar je mee bezig bent bouw je een band op met je fans. Hier zijn een aantal tips om het meeste uit je band-vlog te halen.
 

 • Upload in een vast tempo nieuwe video’s
  Mensen die zijn geabonneerd op je kanaal zien vanzelf iedere nieuwe video van je in hun ‘subscriptions box’. Door geregeld, of in een vast tempo nieuwe video’s uit te brengen herinner je deze mensen bij íedere nieuwe video aan het bestaan van je band. Daarvoor hoeven ze hem niet eens te bekijken.

 

 • Geef fans exclusieve inhoud
  Een vlog-kanaal wordt pas echt interessant om te volgen als er dingen te zien of te horen zijn die fans ergens anders niet kunnen vinden. Speel bijvoorbeeld een korte preview van je nieuwe single, film terwijl jullie bezig zijn in de studio, of laat grappige backstage-momenten zien. Als je vervolgens een link naar je laatste vlog op social media plaatst kun je er ook bij benoemen dat er een ‘exclusieve preview’ van je nieuwe single in te vinden is. Een extra reden voor fans om te kijken!

 

 • Neem ze mee in je verhaal
  Een goede manier om fans echt aan je te binden, is door ze mee te nemen in het verhaal van je band. Laat kijkers het gevoel krijgen dat ze jullie persoonlijk kennen. Toon niet alleen de beste shots waarin alles perfect gaat, maar laat ook dingen zien die fout gaan. Probeer niet zakelijk over te komen, maar praat tegen de camera (je kijkers) zoals je dat ook tegen je vrienden zou doen, inclusief ‘inside jokes’.

 

 • Stel een vraag
  Nog een goede manier om een meer persoonlijke band met je fans te vormen, is door ze vragen te stellen. Vraag bijvoorbeeld aan je kijkers een comment achter te laten over wat ze vonden van die preview van jeullienieuwe single. Buiten dat het helpt om reacties op je video’s te krijgen zorg je er ook voor dat kijkers actief met je video, en daardoor je band, bezig zijn.

 

 • Reageer op comments
  Bedank je kijkers voor het achterlaten van een comment door erop te reageren. Buiten het feit dat de kijker hier een notificatie van krijgt zodra hij YouTube weer bezoekt (en daardoor weer even aan je band denkt), helpt ook dit weer om een persoonlijke band op te bouwen met je kijkers. Bovendien is het een extra reden voor de kijker om de volgende keer op een nieuwe video wéér te reageren, omdat hij weet dat de comment daadwerkelijk gelezen en gewaardeerd wordt.

 
Als je deze vijf tips voor een band-vlog volgt ben je helemaal klaar voor YouTube-fame ;-). Heb je zelf nog tips voor een goede band-vlog? Laat ze achter in de comments!
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks