Hoe plaats ik mijn eigen muziek op Spotify?

Het lijkt zo makkelijk: je hebt een mooi nummer gemaakt en wilt dat graag aan de wereld laten horen. Natuurlijk kun je dat zelf makkelijk op Soundcloud of Bandcamp zetten, maar je wilt ook dat je muziek op Spotify te vinden is. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Geen direct contact

Er is goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat het anno 2017 helaas nog steeds niet mogelijk is als independent artiest om direct je eigen muziek op Spotify te zetten. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat Spotify zich graag wil concentreren op de ‘consumer’-kant.
Ze houden zich graag bezig met het vinden van nieuwe luisteraars en subscribers (en het verkopen van advertenties). Maar ze hebben weinig zin in het contact onderhouden met al die miljoenen artiesten waarvan muziek op de dienst te vinden is.
Betekent het dan dat het onmogelijk is? Welnee!

‘Aggregator’

Het goede nieuws is dat Spotify wel contracten heeft met zogenaamde ‘aggregators’, of ‘distributors’. SongKit is zo’n aggregator. De aggregator dient eigenlijk als een soort tussenpersoon tussen de artiest en de store. Zo zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat alle geld dat door Spotify uitbetaald wordt bij de juiste artiesten terecht komt, en staat hij de artiesten bij met al hun vragen.
Bij SongKit kun je zelf direct je muziek uploaden en versturen naar Spotify. Je maakt simpelweg een account aan op de website, uploadt je muziekbestanden en een coverafbeelding, en vervolgens verstuur je het met een druk op de knop. Eigenlijk is het net zo makkelijk als het plaatsen van je muziek op bijvoorbeeld Soundcloud of YouTube.
SongKit uploadt je muziek vervolgens naar Spotify, en betaalt je iedere maand de inkomsten die binnen zijn gekomen van de streams.
 
En that’s it! Je eigen muziek staat nu op Spotify, en is door iedereen wereldwijd te streamen.
Check voor meer informatie de website: www.songkit.nl. Heb je vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar [email protected].
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks