Zorg ervoor dat je muziek gevonden wordt met Shazam

shazam-logo
 
Misschien ken je het wel als app op je telefoon: Shazam is een dienst waarmee je de muziek die je hoort kunt opzoeken zonder dat je de naam ervan weet. De app luistert met behulp van de microfoon van je telefoon naar de muziek die op dat moment speelt en probeert vervolgens d.m.v. ‘acoustic fingerprinting‘ in zijn database daar de bijbehorende informatie bij te vinden.
Dat kan heel handig zijn, bijvoorbeeld als je een toffe track op de radio hoort waarvan de naam niet wordt genoemd, als je een reclame op tv ziet waar mooie muziek bij zit, of als je live bij een DJ-gig aanwezig bent.

Hoe word ik zelf gevonden via Shazam?

Zoals je leest kan het erg nuttig zijn om herkend te worden door Shazam. Daarvoor moet je muziek wel in hun database staan, en dat kan SongKit voor je regelen. Nadat je je muziek naar ons hebt geüpload zetten wij het door naar Shazam. Dan maken zij er zo’n ‘acoustic fingerprint’ van en zetten je liedje in hun database.
Vanaf dat moment is je muziek door iedereen met de Shazam-app te herkennen, én meteen aan te schaffen via bijvoorbeeld iTunes, of te streamen via Spotify.
Je muziek op Shazam is beschikbaar voor nieuwe releases als een extra optie voor € 7,50 (exclusief btw). Vink het aan op het aanmeldformulier, dan zorgen wij ervoor dat het in orde komt.
Nog andere vragen over shazam? Laat het ons weten, we helpen je graag!

Siri

Vanaf iOS 8 is Shazam zelfs standaard ingebouwd op de iPhone waardoor opeens iedereen met een iPhone, iPad of iPod touch de muziek om zich heen kan opzoeken en zelf kan beluisteren.
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=lQoceQBJ5ZA”]

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks