SongKit COVID-19 update

De situatie rondom het nieuwe coronavirus kan je niet ontgaan zijn. Vanuit songkit willen we je even laten weten wat dit betekent voor je muziek.

Allereerst gaat SongKit gewoon door zoals je gewend bent. We werken vanuit huis en volgen de adviezen van de overheid en het RIVM nauwkeurig op.Je kunt ieder moment van de dag releases blijven uploaden, je royalties bekijken en uitbetalingen aanvragen.

We merken wel dat de situatie in de wereld, en het feit dat veel mensen thuis zitten, ertoe leidt dat er veel meer muziek gemaakt wordt dan normaal. En die muziek moet ook weer gedistribueerd worden.

Door deze grotere drukte kan het zijn dat je distributie, quality check of support antwoorden iets langer duurt dan je van ons gewend bent. Hoewel we er zelf altijd alles aan doen je release zo snel mogelijk online te krijgen, zijn we voor veel zaken afhankelijk van onze partners en stores.

De meeste nieuwe releases zonder issues zullen hier trouwens geen hinder van ondervinden, het gaat vooral om wijzigingen, updates, licentievragen en andere zaken waarbij er vanuit de stores een mens aan te pas moet komen.

Als distributeur hebben we veel geluk dat we niet veel hinder ervaren van het virus in onze dagelijkse taken. En we hopen dat we, juist tijdens deze moeilijke tijd voor artiesten, bands, producers en andere kunstenaars, iets kunnen bijdragen. Hopelijk zorgt deze situatie waarin optredens en festivals worden afgezegd tegelijkertijd wel voor meer mediaconsumptie thuis, bijvoorbeeld Spotify tijdens het thuiswerken, waardoor onafhankelijke artiesten een boost krijgen in te ontvangen royalties.

Als je vragen hebt, of gewoon even wilt kletsen, stuur ons dan gerust een berichtje via de support pagina.

Stay safe!

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks