Je muziek op Spotify, nu in nog meer landen!

Als je je muziek via songkit op Spotify plaatst, wordt deze automatisch wereldwijd beschikbaar gemaakt. En hoewel de landen waarin Spotify beschikbaar is al best een rijtje landen was, komen daar nu nog een aantal bij. 

Vanaf 14 Juli is Spotify, en daarmee ook jouw muziek op de dienst, beschikbaar in Albanië, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Kazachstan, Kosovo, Moldavië, Montenegro, Noord-Macedonië, Rusland, Servië, Slovenië en Oekraïne.

 

Streaming in opmars.

Spotify zegt dat ze blij zijn uit te breiden naar deze nieuwe plekken omdat streaming door steeds meer landen omarmd wordt. “Onze expansie in Europa komt op een moment dat consumenten in die regio’s streaming omarmen. Met name Rusland is een van de 20 grootste streaming-markten ter wereld – en deze lancering opent de deur voor bijna 250 miljoen fans om nieuwe muziek uit hun land – en de hele wereld – te ontdekken. Nieuwkomers uit deze 13 markten zullen zich aansluiten bij de bestaande 286 miljoen luisteraars en 130 miljoen Premium abonnees van Spotify, dus het is ook een belangrijk moment voor artiesten die in staat zullen zijn om met meer fans dan ooit in een steeds meer verbonden wereld in contact te komen.”

 

Zicht op je fans.

Bredere beschikbaarheid is altijd goed voor je muziek. Het zorgt niet alleen voor een groter bereik, maar omdat Spotify erg goede tools en analytics heeft in de vorm van ‘Spotify for Artists’, krijg je ook nog eens beter inzicht in hoe je muziek het in die markten doet.

Heb je je muziek al gedistribueerd naar Spotify via SongKit? Dan hoef je niets te doen en is je muziek al beschikbaar in de nieuwe landen.  Tenzij je vooraf specifiek hebt aangegeven dit niet te willen.

 

Meer vragen over Spotify, territories of andere zaken? Stuur ons gerust een berichtje via de contact pagina.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks