Single Release: Sire Saudade – Yours

Eind 2016 kwam de single ‘Yours’ van Sire Saudade uit. We spraken met de maker om er wat meer over te weten te komen.
“Een jaar geleden speelde ik als bassist in een rockband (Lithium). Ik vond het tof om met goede muzikanten eigen nummers te schrijven én deze te spelen voor publiek. En eigenlijk ging het lekker met Lithium tot de ‘bandgriep’ optrad. Dat heb je met bandjes; verschillende meningen en niet een gemeenschappelijk doel. Als onbekenden van elkaar een band begonnen, als vrienden uit elkaar gegaan.”
“Tijdens Lithium speelde ik al wekelijks met een zeer ervaren muzikant. Voornamelijk bas, maar ook akoestische gitaar en songwriting. Songwriting was voor mij nog redelijk onbekend, door deze persoon zou ik het niet meer kunnen missen. Nog steeds leer ik erg veel van hem. Je eigen gevoel in woorden beschrijven en onderbouwen met noten. Nog steeds vind ik dat het toppunt van creativiteit.”
“Met Lithium hebben we ook diverse songs opgenomen, in samenwerking met een tweetal producers. Later heb ik ze gevraagd om een paar ideeën/try out songs van mij uit te werken, en zo was Crossroads geboren. De dynamiek tussen ons drieën werkt erg goed om een krachtig nummer te maken. Naast Crossroads hebben we ook ook Yours opgenomen.”

Alter ego

“Ik heb niet een specifiek doel. Het voelt als een rijkdom om songs te schrijven en deze de wereld in te kunnen slingeren. Benieuwd waar het landt. Optredens? Nee, dat is geen doel. Dan liever dat ik in de stad iemand mijn liedje hoor fluiten. Liever onder de radar liedjes maken, daarom ook onder de naam Sire Saudade. Mijn alter ego. Het staat voor koning van de melancholiek. Saudade komt uit het Portugees, er is niet een echte vertaling voor. Eerder een beschrijving van een gemis dat erg zwaar valt. Voor mij is dat songwriting, ik zou het niet meer kunnen missen.”
Je vindt ‘Yours’ op onder andere iTunes en Spotify. De online distributie is gedaan door SongKit.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks