Popsport presenteert: Mei Money Maand!

Wil je weten hoe je slimme verdienmodellen kunt bedenken nu alle inkomsten uit optredens wegvallen? Wil jij als muzikant meer financiële zekerheid creëren? Popsport komt met de Mei Money maand! Een maand lang wekelijks online workshops over geldzaken voor muzikanten.

Juist in deze tijd blijkt hoe belangrijk het is om ook zakelijk creatief te kunnen zijn als artiest. Spreid je inkomstenbronnen en leer als een pro om te gaan met financiële keuzes. Inkomsten uit optredens vallen plotseling weg. Wat zijn nu je opties? Bereid je voor en sta sterk in onverwachte scenario’s!

Alle workshops zijn gratis en door iedereen online te volgen via Zoom. De zoom link vind je een paar dagen voor aanvang op de Facebook pagina van Popsport.

Programma Mei Money Maand

30 april van 16:00-17:00 uurInkomsten & investeringen – door Roderick Udo
Roderick neemt je mee langs de verschillende mogelijkheden om een carrière in de muziek financieel mogelijk te maken.
Plaats: Zoom, gebruik deze link of Meeting ID:886 6826 3399

7 mei – Workshop Label/legal – door Gaetan van de Sande 
Gaetan werkt met artiesten als Boef, Famke Louise en Ali B. Hij geeft je in deze workshop tips en tricks over hoe jij jouw muziek onder de aandacht brengt en op welke manieren je kunt samenwerken met platenmaatschappijen.

14 mei – Workshop Online distributie + geld verdienen – Daniël Dols
Je release is klaar, wat nu? Hoe publiceer je je muziek, kom je aan luisteraars en verdien jij je opnamekosten terug? Daniël Dols, (oprichter van SongKit) helpt je muziekcarrière in eigen handen te nemen. Want je kunt meer zelf dan je denkt!

21 mei – Workshop Management – Lisanne Middag
Lisanne (tourmanager & artiestenmanager van Matt Simons & Typhoon) besteedt in haar workshop aandacht aan de verschillende aspecten van management. Waar je nu ook bent in je muzikale carrière; voor iedereen is er een volgende stap. Ze bespreekt onder andere het belang van doelen stellen, strategie bepalen en plannen…

27 mei – Workshop A&R – Menno Timmerman
Menno Timmerman (management van o.a Kensington en Ilse De Lange) geeft een workshop A&R (Artist & Repertoire) en legt uit hoe jij jouw artistieke kant zo goed mogelijk kunt afstemmen op de markt.

Popsport

Popsport is het landelijke coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. Je krijgt muziekinhoudelijke coaching van professionals, krijgt meer inzicht in de muziekbusiness en hoe je je daarin als artiest, muzikant of band kunt bewegen.

Lees meer over Popsport op popsport.nl en bekijk hun Facebook pagina voor alle nieuws rondom Mei Money Maand.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks