Nieuwe store: Apple Music

Eindelijk is het dan zover: de langverwachte muziekdienst van Apple, Apple Music, is beschikbaar en voor iedereen te gebruiken.
Net als Spotify is Apple Music een abonnementsdienst. Dat betekent dat luisteraars voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek kunnen luisteren. Artiesten verdienen dus per play, per keer dat een nummer afgespeeld wordt. Hoeveel dat exact is zal de komende maanden moeten blijken.
Luisteraars betalen € 9,99 voor een persoonlijk abonnement of €14,99 voor een abonnement voor de hele familie, waarmee maximaal 6 personen muziek kunnen beluisteren.

Apple Music Connect

 

 
Onderdeel van Apple music is ‘Connect‘, waarmee artiesten met een speciaal account fans op de hoogte kunnen houden doormiddel van tekst-, audio en videoupdates. Apple gaat hiermee eigenlijk een beetje de concurrentie aan met Twitter en Facebook, maar ook met diensten als Soundcloud. Het zou ons dan ook niet verbazen als Connect de komende tijd zelfs nog wordt uitgebreid, bijvoorbeeld met concerten en livestreams.
In de volgende blogpost zullen we je laten zien hoe je ook als zelfstandige artiest of band aan zo’n account kunt komen.

Kansen van een nieuwe dienst

Een nieuwe store of dienst biedt altijd unieke mogelijkheden voor artiesten en bands die er snel bij zijn. Denk er bijvoorbeeld eens aan om een afspeellijst te maken met goede muziek uit een bepaald genre, en zet er ook één of twee van je eigen tracks bij. Deel hem vervolgens op je social media en op forums, YouTube, Soundcloud of andere plekken waar mensen bij elkaar komen die van dat soort muziek houden.
Waar het bij Spotify moeilijk is om een populaire afspeellijst te maken omdat er al miljoenen van die lijsten zijn, kun je nu bij Apple Music een van de eerste zijn.

Je eigen muziek op Apple Music

Voordat je als artiest of band gebruik kunt maken van de mogelijkheden en kansen van Apple Music moet je muziek er natuurlijk wel op te vinden zijn. Dat kan SongKit voor je regelen. Stuur ons je muziek, dan doen wij je rest. En je royalties storten we gewoon op je bankrekening.
Om de lancering van Apple Music te vieren krijg je t/m 10 Juli € 5,00 korting! Verstuur je muziek op https://www.songkit.nl/.
Ben je al klant van SongKit? Dan is je muziek al automatisch beschikbaar op Apple Music! Da’s makkelijk.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks