EP Release: Morticia Grasso

bandfoto
 
Feels Like Hell’ is de eerste EP van Morticia Grasso, een muzikante, zangeres en producer uit Rotterdam. Het is een verzameling van recente en oudere werken. ‘De tijd waarin ik alle nummers heb geschreven en geproduceerd verschilt heel erg. Één van de tracks is zelfs mijn allereerste gecomponeerde en geproduceerde track.’

DIY

Het is een echt eigen werk, waarbij ze alles zo veel mogelijk zelf heeft gedaan. “Vrijwel alles op de EP is home-made. Alle tracks heb ik zelf gecomponeerd en ook de synthesizers en andere instrumentpartijen zijn door mij gespeeld. Zelfs de cover van de EP heb ik zelf ontworpen.”
De hele EP draait om een centraal thema, namelijk het occulte. “De tekst gaat over concepten als de hel, de hemel en alles dat daarbij hoort. Zo gaat ‘Let Me Know Your Name’ over het gebruiken van een Ouijia-bord. De cover van de CD is daar ook op gebaseerd. Ook wraak is een vaker terugkerend thema. Het nummer ‘I Can’t Hear You’ gaat bijvoorbeeld over het op zijn plek zetten van een persoon als karma/de hogere machten dit niet voor je doen”.

Releaseparty

De release van de ‘Feels Like Hell’ EP geschiedde tijdens een releaseparty, in het JJ Music House ter Zoetermeer. Vol energie en met een enthousiast publiek werd daar de EP voor het eerst ten hore gebracht. “De muziekstijl die ik voor ogen had bij het schrijven van de EP gaat goed samen met bepaalde visuals en een kostuum. Ik vond het belangrijk om dit zo goed mogelijk te laten zien in de vorm van een liveshow.”
Het stopt niet met deze release, zo vertelt ze. “De EP is een entreekaartje voor de wereld van Morticia Grasso. Ik wil dat het werk voor iedereen beschikbaar is, en daarom staat het nu ook op iTunes en Spotify.”
 
De ‘Feels Like Hell’ EP van Morticia Grasso is nu te beluisteren op o.a. iTunes en Spotify.
Net als Morticia Grasso ook een onafhankelijke muzikant of band? Ook je eigen muziek op de bekende muziekstores? Check www.songkit.nl en upload je muziek vandaag nog.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks