Interview: Portland Row

Begin dit jaar kwam het eerste (titelloze) album van 4-mans rockband Portland Row uit. 10 nummers met als pronkstuk single ‘Friends’. We spraken de band om wat meer over het album en de muziek te weten te komen.

“Sinds 2018 zijn we bezig met het maken van muziek die we gewoon leuk vinden. Alle bandleden brengen hun eigen ervaring en muzikale achtergrond met zich mee, uiteenlopend van rock/metal/grunge tot dance en funk.

Die diversiteit aan stijlen proberen we ook in onze eigen nummers naar voren te brengen. Natuurlijk altijd met behoud van onze eigen ‘PR-sound’: onze eigen versie van indierock. Met pakkende teksten en refreinen, opzwepende gitaar-riffs en steady bas en drums. We horen vaak dat onze nummers blijven ‘plakken’ als je ze luistert en beschouwen dat als compliment!”

Independent

“In Januari van dit jaar hebben we ons eerste – titelloze – album gereleased op de streaming diensten en stores. De eerste single van dat album is Friends en gaat over echte en onechte vrienden die komen en gaan. Onze zanger Gijs vd Krol heeft daarvan de opzet gemaakt met een melodielijn, tekst en gitaarhook, en die hebben we in de oefenruimte met z’n allen uitgewerkt tot een compleet nummer.

De single Friends krijgt veel airplay op de nationale indie-stations. Op de Indie Chart van toonaangevende zender IndieXL zijn we zelfs op nummer 1 terecht gekomen en we waren de hoogst genoteerde Nederlandse band in de internationale Free40-lijst.

In het najaar van 2020 hebben we een livestream gedaan van ons hele album bij @44Nextdoor in Alkmaar. Via Pinguin Radio zijn we zo ook beland in de stream-versie van Eurosonic/Noorderslag (nog steeds te zien op streamsonic.nl).

We zijn erg trots op wat we al allemaal bereikt hebben omdat we ├ílles op eigen kracht doen, zonder label of agency. Echt independent dus!”

Meer te weten komen over Portland Row? Check de website op www.portlandrow.nl, Facebook, Instagram of Twitter.

Het album van Portland Row is te beluisteren via Spotify en alle andere grote streamingdiensten en stores. De online distributie is gedaan door SongKit.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks