Maak een geverifieerd Spotify artiest account

Update 2017: Inmiddels werkt Spotify op een nieuwe manier en kan iedereen een Spotify for Artists-account aanvragen. Hier lees je alles over hoe je deze nieuwe dienst voor je muziek gebruikt: https://blog.songkit.nl/hoe-gebruik-spotify-for-artists/

 
Spotify is de ideale store voor beginnende artiesten en bands. Zo hoeven nieuwe of potentiële fans je nummers niet te kopen: iedereen kan je muziek gratis beluisteren, en voor iedere keer dat je muziek beluisterd wordt krijg je uitbetaald. Ook kun je als artiest afspeellijsten maken en automatisch delen met je fans, en krijgen fans notificaties als je nieuwe muziek uitbrengt.
Om van sommige van deze mogelijkheden gebruik te maken heb je een geverifieerd Spotify artiest account nodig. In deze tutorial leggen we je uit hoe je aan zo’n account komt.
 

Wat heb je nodig:

– Je muziek moet op Spotify te vinden zijn. Is dat nog niet het geval, dan kunnen wij je muziek op spotify plaatsen.
– Een Twitter account van de artiest/band waarvoor je een Spotify artiest-account wilt aanvragen.
– Een profielfoto voor je Spotify account. Deze moet minimaal 2048 x 2048 pixels zijn.
Het aanvragen van een geverifiëerd account duurt meestal ongeveer 2-4 weken, dus houd daar rekening mee.
 
Stap 1
Maak een normaal Spotify account aan met de naam en emailadres van je artiest of band. Let erop dat je je niet aanmeldt via Facebook maar een account aanmaakt met een emailadres. Het account aanmaken kan via de Spotify website of deze link.
Stap 2

Voor het aanvragen van je Spotify artiest account heb je een profielfoto van minimaal 2048 x 2048 pixels nodig die ook al online moet staan. Je kunt je foto tijdelijk uploaden via imagetitan.com waar je dan een link krijgt die je bij de volgende stap nodig hebt.
Stap 2
Vraag een ‘VIP Account’ aan bij Spotify via https://docs.google.com/a/spotify…
In de stappen die je op deze website doorloopt word je onder andere gevraagd om je Spotify account dat je in stap 1 hebt gemaakt te koppelen aan je Twitter account. Op deze manier controleert Spotify of je daadwerkelijk de artiest/band bent waarvoor je een account aanvraagt.
 
That’s it! Je hebt alle stappen doorlopen en iemand bij Spotify gaat nu aan de slag voor je. Het duurt meestal ongeveer 2-4 weken totdat je artiest account gekoppeld is aan je artiestenpagina. Als dat is gebeurd zie je een vinkje naast de profielfoto.
In een toekomstig artikel zullen we ingaan op de mogelijkheden van je nieuwe artiest account.
 
Meer hulp nodig?
Als je je muziek door SongKit laat plaatsen op Spotify kunnen we je persoonlijk helpen met deze stappen. Stuur een email naar [email protected]. Je kunt je vraag ook stellen in de comments hierbeneden.
 
Meer van dit soort tips in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief – we sturen je nooit spam en je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks