Digital release: Lennard – Auto Reverse

Afgelopen maand bracht de band Lennard hun album ‘Auto Reverse’ uit op iTunes, Spotify en andere online stores. De release zelf stamt al uit 2006, waarom dan toch nu de upload? We gingen op onderzoek uit en spraken bandlid Walter.

“Lennard is een 5 koppige punkrock band uit Breda/Roosendaal. De oprichting volgt het klassieke verhaal van 5 vrienden – met een gezamenlijke liefde voor alle vormen van (punk)rock – die in 2002 in een rokerig café besluiten samen een band te beginnen.

De naam ‘Lennard’ wordt ontleend aan de plaatselijke hockeybal. In de periode van 2003 tot 2011 spelen we regelmatig in kroegen, zaaltjes en op festivals in heel Nederland. Daarna wordt het stil rond de band, maar we zijn nooit officieel gestopt. De afgelopen 10 jaar zijn we 2 keer live gespot en is er 1 nieuwe opname opgedoken.”

Auto Reverse

In Maart viert hun eerste en enige album ‘Auto Reverse’ zijn 15e verjaardag. Het album wordt in 2006 geproduceerd door niemand minder dan Jochem Jacobs (Textures/Guus Meeuwis/Ali B) en Bouke Visser.

“De opnames vonden plaats in de Excess Studios in Rotterdam en in de Split Second Sound Studio, toen nog in Tilburg. Auto Reverse bevat 10 pakkende punk/rock/pop songs met als rode draad een lichte vorm van algehele nostalgie. Het album werd zeer goed ontvangen en klinkt volgens de critici “on-Nederlands” goed. Desondanks blijft een doorbraak uit.”

Toekomstmuziek

Toch lijkt het verhaal van Lennard nog niet helemaal klaar.. “Voor eind 2021 staat er een nieuwe single release gepland. Als je op de hoogte wilt blijven van onze escapades kun je ons volgen op Facebook: https://www.facebook.com/lennardrock

‘Auto Reverse’ is nu overal te streamen en te koop. De online distributie is verzorgd door SongKit.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks