Artist interview: Calito

Recentelijk kwam de nieuwe single van Calito uit, getiteld ‘Duro’. Een echt zomernummer voor de hopelijk zonnige zomer van 2021. We spraken met de artiest om er wat meer over te weten te komen.

Calito is een rapper en muzikant uit Maastricht, Limburg. “Ik kom uit een muzikale familie, ik ben altijd met muziek opgevoed. Vanaf mijn 12e ben ik ook zelf nummers gaan schrijven. Mijn muziek is vaak meertalig (Spaans, Engels en Nederlands) en heel herkenbaar. Aanstekelijk, energierijk. Dat reflecteert ook meteen een beetje wie ik ben in mijn dagelijkse leven.”

Pharrell Williams is een groot voorbeeld. “Het coole buitenbeentje. Dat ben ik ook wel een beetje. Samen met mijn producer Lucky nemen we vaak op in de studio in Hilversum. Dat gaat dan van latin tot reggeaton tot traphouse.”

Duro

Laat de zomer maar komen! Met de nieuwe release ‘Duro’ is Calito er in ieder geval klaar voor. “Duro gaat over het zomergevoel. Het gevoel dat je nieuw bent op een vakantieplek en weet dat je herinneringen gaat maken die je nooit meer zult vergeten. Nieuwe mensen ontmoeten, dansjes doen, la vida…”

Calito in de studio

“Mijn producer Lucky en ik wilden allebei echt een latin zomerbanger maken. ‘J. Balvin – Bad Bunny’-achtige vibes. Hij kwam toen als eerste aan met de beat. Hij liet me een sample horen van de instrumental en zei ‘deze ga je helemaal te gek vinden’. De rest is geschiedenis..”

‘Duro’ van Calito is nu overal te streamen en te koop. De online distributie is gedaan door SongKit. “Het was voor mij geen moeilijke keuze om voor SongKit te kiezen. Ik ben een voorstander van het steunen van onze eigen nationale ondernemingen en heb er geen moment spijt van gehad!”

Volg Calito op social media:

Spotify: https://open.spotify.com/artist/05Cv5MNk6uEkFEx0GM433s

Instagram: instagram.com/lifeofcalito

Check hem ook het Pop in Limburg Popboek: https://www.popinlimburg.nl/popboek/calito/

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks