Artist Interview: Anneke

Afgelopen week kwam de single ‘Here For You’ van Anneke uit. We spraken met haar om er wat meer over te weten te komen.
 

Wie ben je, en wat voor muziek maak je?

“Ik ben Anneke, 32 jaar en ik kom uit Rotterdam. Ik ben zangeres van de band “Maconics” (Facebook.com/Maconics).
Met de band doen wij voornamelijk rock-covers en treden wij nu en dan op in cafés. Daarnaast schrijf ik af en toe zelf nummers en zing ik soms op een bruiloft of een feestje. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als praktijkverpleegkundige op een huisartsenpraktijk.”
 

Wat vind je zo fijn aan muziek maken?

“Muziek is altijd al mijn uitlaatklep geweest. Als kind liep ik al continu te zingen en vroeg mijn moeder me uiteindelijk of ik niet op zangles moest gaan. Iets waarvoor ik haar tot op de dag van vandaag zeer dankbaar ben!
Muziek is zoiets unieks… Het geeft je een enorme boost aan energiem en je kunt er werkelijk alles in kwijt. Muziek emotioneert, kan mensen blij maken, mensen raken en allerlei dingen teweeg brengen. Niets geeft je zo’n kick als het zelf maken en produceren van muziek.
Of het nu de “geboorte” van een nieuw liedje is, heel kwetsbaar in je eentje met je gitaar, of in de oefenruimte met de band een bak herrie maken waar je u tegen zegt terwijl iedereen elkaar met een big smile staat aan de staren… Muziek geeft je die kick die je af en toe nodig hebt.”
 

Waar gaat je nummer ‘Here For You’ over?

“‘Here for You’ heb ik een aantal jaren geleden geschreven voor een vriendin van mijn moeder, die op dat moment ernstig ziek was. In de periode waarin alles onzeker was en iedereen zich ergens aan probeerde vast te klampen, voelde ik me als buitenstaander zo machteloos. Ik wilde er zijn, iets doen, laten weten dat ik er was. Maar dat is op zo’n moment zo moeilijk, want wat moet je zeggen als niemand een antwoord heeft…
Toen ik op een avond in de auto onderweg naar huis zat en nadacht over de hele situatie, kwam ineens de eerste zin van het liedje in mijn hoofd op. “Give me air so I can breathe, give me love so I can lead a life for you”. Laat me dingen van je overnemen, laat me je lucht geven zodat je dingen aan kunt, laat me er voor je zijn. En in een avond schreef ik de rest van de tekst en kwam de muziek als vanzelf.”
“De jaren erna is het nummer door veel mensen geluisterd en interpreteerde iedereen het op zijn of haar eigen manier. Als houvast, als steun in de rug of als boodschap naar een ander. Ik ben erg dankbaar dat ik mensen in verschillende situaties enigszins heb kunnen steunen en ik hoop dan ook het nummer dankzij deze release mensen tot steun kan zijn.”
 

Waarom heb je voor SongKit gekozen om je muziek te publiceren?

“Wat ik heel prettig vind is de no nonsense-manier. SongKit doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Jij levert aan en alles wordt geregeld. Geen addertjes, gewoon zoals het hoort, duidelijk en eerlijk.”
 

Is ‘Here For You’ ook live te beluisteren?

“Ja, binnenkort staan we met Maconics in verschillende cafés, onder andere in ‘De Waag’ in Delft en in ‘NederlandDrie’ in Wateringen. Tijdens deze optredens is Here for You zeker te horen! Zie voor meer info onze Facebook.”
 
‘Here For You’ van Anneke is nu te beluisteren op alle grote muziekdiensten. De online distributie is gedaan door SongKit.
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks