Album release: Northern Dub Mystic

Eind September bracht ‘Northern Dub Mystic’ hun gelijknamige album uit via SongKit. We gingen er zo in op dat we er wel meer over wilden weten..
Northern Dub Mystic werd begin 2016 opgericht door Marc de Jonge (o.a. Gibson gitaren, toetsen, percussie en drums) en Marco “Hightower” van den Berg (o.a. Fender Jazz Bass en Melodica).
Beiden hebben jarenlange ervaring in het maken en produceren van dub/reggae; Marc is in zijn eigen Maple Wood Studios verantwoordelijk voor ontelbare dubprodukties en Marco sinds 1985 als bassist in Nederlandse reggaebands als Roots Encounter, Clash Foundation en DubSalute.
Marc is meerdere keren in Jamaica geweest om de echte reggae vibes te ervaren en Marco heeft zich in de jaren ontwikkeld tot een ware reggae encyclopedie met een voorkeur voor jaren ’70/’80 dub/rootsreggae en het Engelse dub/reggae label ON-U Sound.

Nuchter nederlands sausje.

“Zowel de Jamaicaanse als de Engelse muziekinvloeden zijn aanwezig in onze dubs”, vertelt Marco. “Maar altijd met een nuchter Nederlands sausje om het ‘Northern’ te houden.”
Northern Dub Mystic werkt actief samen met Patrick “Dr. Dub” Dokter (archivist On-U Sound, English connection, remix) en op dit eerste album ook met Alien Levi (remix, mastering en video) en Frank Geerdink van The Roosterz (Saxophone).
 
Je vindt het album van dit dub-duo op iTunes, Spotify en de andere bekende muziekdiensten. Aanrader!
 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks