Album release: All Chords – Out Of This Cage

Eerder dit jaar bracht ‘All Chords’ (Tom Jansen) zijn release ‘Out Of This Cage’ uit via SongKit. Een album met meeslepende synthmelodieën, retro drums en zwevende vocals. Het is zijn eerste albumrelease, maar dat betekent niet dat hij pas kort bezig is met muziek.
 

tom-jansen
“Toen ik in 2009 verhuisde naar Nijmegen om daar te gaan studeren kreeg ik een brede interesse voor allerlei soorten muziek, waaronder Tame Impala, Grizzly Bear en Radiohead. Ik kocht mijn eerste keyboard dat jaar en ging ermee aan de slag om nummers te improviseren. Een jaar later begon ik met nummers inspelen met een midikeyboard dmv programma’s als ableton. In mei dit jaar is het eerste album van 9 nummers afgekomen, mede geïnspireerd door bovengenoemde bands maar toch wel wat elektronischer qua productie.” En zo is ‘Out Of This Cage’ onstaan.
“De nummers op de release hebben niet een bepaald vast thema, maar er is bewust gekozen om de nummers gevariëerd te laten klinken, en ze tegelijkertijd toch tijdens albumluisterbeurt niet uit de toon te laten springen.”, vertelt hij. “De titel ‘Out of This Cage’ is een soort metafoor voor de vrijheid waar ieder mens waarschijnlijk wel eens naar verlangt, uit de sleur van dagelijkse verplichtingen zoals afspraken, werken, socialiteiten. Geprobeerd is om dit niet alleen in de tekst door te laten klinken, maar ook in de sfeer van de muziek.”


‘Out Of This Cage’ is beschikbaar op iTunes, Spotify en de andere bekende diensten.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks