Welkom bij de vernieuwde SongKit!

Vandaag is het dan eindelijk zo ver: de nieuwe versie van ons SongKit-systeem staat online! Het nieuwe systeem heeft niet alleen meer functies en is sneller, maar het geeft ons ook een basis om op voort te bouwen de komende tien jaar.

Hoewel er veel dingen onder de motorkap veranderd zijn, is het aanmaken en versturen van releases en het bekijken van je royalties nog steeds even makkelijk. Er zijn wel een aantal dingen die net even anders werken, dus lichten we ze graag even aan je uit.

Artist Roles

In het verleden moest je meerdere artiestnamen scheiden door dubbele punt, dus bijvoorbeeld ‘Artiest1:Artiest2’. Onhandig, maar vooral ook onduidelijk. Want welke rol kreeg welke artiest nou toegewezen?

Met het nieuwe systeem is dat verleden tijd. Je kunt nu bij het aanmaken van een release, of het toevoegen van een track, iedere artiest apart opgeven met een bijbehorende rol. Zo kun je niet alleen duidelijk aangeven wie hoofd- en featuring-artiesten zijn, maar óók kun je zo extra credits toevoegen aan je release. Denk bijvoorbeeld aan producer of composer.

De artiesten van je bestaande releases zijn zo goed mogelijk overgezet, maar check ze even voordat je een nieuwe release verstuurt.

Royalty reports

Misschien wel de meest gevraagde feature zijn betere en uitgebreidere royalty reports. Waar je in het verleden alleen een tabel had met soms één verkoop per lijn (wat resulteerde in oneindig lange lijsten die niet meer te lezen waren), laten we nu een aantal slimme berekeningen los op je royalties.

Zo kun je nu in één oogopslag het totaal aan royalties per release, maar ook per track bekijken. Ook tonen we je de ‘units’ (iedere verkoop/play is een ‘unit’) zodat je meer zicht heb op waar je inkomsten precies voor staan.

En het allermooiste: we maken een eerste stap in het visualiseren van je inkomsten. Zo tonen we de stores en landen waar je openstaande royalties vandaan komen in een pie-chart. Én zie je het verloop van je inkomsten in een mooie lijngrafiek. Zo heb je in één oogopslag meteen veel informatie over hoe je muziek er voor staat.

In de toekomst zullen we nog meer visualisatie- en exportmogelijkheden toevoegen. Stay tuned!

En nog 100 grote en kleine dingen..

En zo zijn er nog heel veel kleine en grote dingen te ontdekken in ons nieuwe systeem, en worden er over de komende maanden nog een aantal features uitgerold. We zijn er heel erg blij mee, en hopen dat je er veel aan zult hebben. We vieren de lancering van ons nieuwe systeem graag samen met je, dus komende week kun je je releases met 30% korting versturen. Gebruik hiervoor code SK2020V2 tijdens het versturen van je release, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

PS: geen systeem is perfect, dus mocht je nog fouten, problemen of andere dingen tegen komen waarvan je denkt dat ze opgelost moeten worden, stuur ons dan gerust een berichtje via de contactpagina. De beste tips worden beloond met een gratis release.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks