Spotify Promo Cards: wat is het, hoe gebruik je het?

Spotify heeft een nieuwe tool voor artiesten (en podcasters!) uitgebracht: Spotify Promo Cards. Met Spotify Promo Cards kun je heel gemakkelijk door een paar stappen te doorlopen gepersonaliseerde afbeeldingen maken die je kunt gebruiken om je artiest-profiel, release, nummer of podcast te promoten.

Deze afbeeldingen kun je gebruiken op je social media, bijvoorbeeld op Facebook, als reminder dat je nieuwe release online staat. Of op Instagram, om je fans te laten weten dat je je artiest-profiel hebt geüpdate met nieuwe playlists.

Maak een Spotify Promo Card

Het maken van een Spotify Promo Card is echt heel gemakkelijk en het meeste wijst zich vanzelf, maar we lopen de tool toch even met je door.

Om te beginnen ga je naar promocards.byspotify.com. Je komt dan op een pagina terecht waar je kunt kiezen tussen ‘artists’ (voor muziek) of ‘podcasters’ (voor als je een podcast op Spotify hebt. Kies hier voor ‘artists’.

Vervolgens heb je drie opties om een promo card voor te maken:

  1. Artist. Dit is je artiest-profiel, waar al je releases en playlists op staan. Dit is de beste optie als je doel is om meer volgers op Spotify te krijgen.
  2. Album. Heb je een nieuw album uitgebracht met meerdere tracks, of wil je een oude release onder de aandacht brengen? Dan is dit de beste optie.
  3. Song. Kies een specifiek nummer op een release om uit te lichten. Gebruik deze optie bijvoorbeeld om één track per week onder de aandacht te brengen op je social media.

Na het maken van je keuze kun je zoeken naar je artiest-, album- of song-naam. Bevestig je selectie aan de rechterkant van het scherm en klik op ‘customize’ om naar de volgende stap te gaan.

Customize

Hoewel de Spotify Promo Cards-tool niet heel veel opties heeft om het design aan te passen, heb je toch een aantal keuzes in kleur en formaat. Met de slider aan de bovenkant van de pagina kun je tussen de twee modi wisselen.

Voor de achtergrond heb je de keuze uit een vijftal kleuren die Spotify voor je heeft uitgekozen. Misschien was het je al opgevallen, maar deze kleuren zijn gebaseerd op de kleuren in je artiest-foto of cover-afbeelding! Welke kleur je dus ook kiest, hij past altijd goed bij de stijl van je release.

Kies één van de kleuren en klik op ‘Next’. Nu kun je een formaat voor je Promo Card kiezen. Natuurlijk kun je gewoon voor het formaat gaan dat je het leukste vindt, maar denk ook na over de plek waar je je Promo Card wil gaan gebruiken. Wil je ‘m op Facebook zetten? Dan is ‘Landscape’ waarschijnlijk de beste optie. Instagram? Square natuurlijk. En voor stories in Snapchat of Instagram is ‘Portrait’ weer de beste keuze.

Share

Nu is er nog maar één ding te doen: klik op de groene ‘Share’ button onderaan de pagina en aanschouw je creatie. Je kunt hem vervolgens direct delen op Twitter of Facebook met de knoppen onderaan de pagina. Maar je kunt hem ook downloaden via ‘Download file’ en gebruiken op het sociale netwerk, of misschien wel je eigen website of nieuwsbrief, naar keuze.

Wij zijn wel enthousiast over deze nieuwe Promo Cards-tool van Spotify. Natuurlijk kon je altijd al gewoon een link naar je artiest-profiel of release delen op social media, of een screenshot van je release maken voor op Instagram. Maar het is nu makkelijker dan ooit om mooie, bijpassende afbeeldingen te maken om je profiel of release op Spotify te promoten.

Wat vind jij van Spotify Promo Cards? Hoe ga jij het inzetten? Ben je nog verborgen opties tegen gekomen? Laat het ons weten!

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks