Je eigen muziek op Tidal

Tidal header
 
Tidal, de nieuwe muziekstreamingdienst van Jay-Z (voorheen WIMP), is hip. Onder andere deadmau5 en Daft Punk veranderden recentelijk hun profielfoto op social media naar Tidal-blauw om aandacht te trekken voor de launch.
Tidal zou beter zijn dan de bestaande streamingsdiensten, voor zowel de luisteraar als de artiest. Bijvoorbeeld omdat alle muziek er lossless (cd-kwaliteit) te beluisteren is, in tegenstelling tot het gecomprimeerde formaat van bijvoorbeeld Spotify. Of omdat er ook videoclips in hd-kwaliteit te bekijken zijn.

Abonnementen en royalties

Voorheen was Tidal alleen beschikbaar voor 19,99 per maand, waarmee je onbeperkt muziek kon luisteren in lossless kwaliteit.  Sinds kort hebben ze echter ook een goedkopere optie voor 9,99 per maand, waarmee je niet de hoge kwaliteit krijgt, maar wel toegang krijgt tot hun volledige catalogus en alle andere features.
Tidal betaalt, naar eigen zeggen, 75% van hun inkomsten weer uit aan de artiesten. Dat zou meer zijn dan andere streamingsdiensten zoals Spotify.
Taylor Swift is in ieder geval al om. Ze verwijderde eerder haar muziek van Spotify omdat ze daar ontevreden over was, maar haar muziek is wel op Tidal te vinden.

Je eigen muziek op Tidal

Hoewel Tidal doormiddel van hun ‘expertly-curated’ playlists nieuwe artiesten in de kijker probeert te zetten is het helaas nog steeds niet mogelijk om muziek direct naar hun te uploaden, maar moet je gebruik maken van een distributiedienst zoals SongKit. Distributie naar Tidal is vanaf nu standaard gratis inbegrepen als je je muziek door SongKit laat distribueren.
Upload nu je muziek naar SongKit via www.songkit.nl.

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks