Album release: FRITS – Backwater

Begin Maart 2016 verscheen het nieuwe album van FRITS, getiteld ‘Backwater’. “Backwater is de Engelse benaming voor een achteraf water buiten de hoofdstroom waar, door stabielere omstandigheden, een grotere natuurlijke diversiteit ontstaat.”, vertelt FRITS. “Beroemde backwaters zijn de Backwaters van Kerala in het zuidwesten van India die ontstaan zijn door invallen van de zee. De Nederlandse varianten zijn de Biesbosch en Het Zwin bij Cadzand.”
Backwater van Frits bevat zestien songs die niet samen te brengen zijn in één genre (of een samentrekking van verschillende genres). Elke song is de uitdrukking én het resultaat van een creatief proces waarbij melodie, compositie en ritme leidinggevende en vormende krachten zijn. “De songs zijn ontstaan door het stromen van deze grootheden.”

Musicmaker

“Uitgebalanceerde arrangementen, subtiele instrumentatie, sterke composities en afwisselende zangpartijen, een warme en heldere productie, resulterend in een sfeervol en organisch geheel. Ontspannen zonder verlies van spanning. Heel gewoon maar bloedmooi. Intelligent en uitgekiend met behoud van gevoel.”
Zo werden de songs van Frits beoordeeld door het muziekblad Musicmaker bij de uitgave
van de CD Walking Mind in 2007. En dat is wat je krijgt.
‘Backwater’ is nu beschikbaar via oa iTunes en Spotify. Check de clip voor ‘The Right To Be Lucky’ hierbeneden.
 

 

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks