Upload je muziek naar Spotify

Wil je je eigen muziek op Spotify zetten? Met SongKit regel je dat binnen een paar minuten. Je kunt je muziek uploaden naar Spotify, Apple Music, Tidal en nog veel meer streaming platforms en stores.

Hoe werkt het?

Stap 1: Maak een gratis account om je muziek te kunnen uploaden
Stap 2: Vul informatie over je release in, zoals de titel en artiest
Stap 3: Upload audiobestanden en een cover-afbeelding
Stap 4: Klik op ‘verstuur’, en je bent klaar! Je muziek wordt op Spotify en vele andere streaming diensten en stores geplaatst

Bonus stap 5. Krijg betaald! Voor iedere stream en verkoop ontvang je een vergoeding in je SongKit-account

Waarom SongKit?

Waarom kiezen duizenden nederlandse artiesten en bands voor SongKit?

Nederlandse distributeur

SongKit is een volledig nederlandse distributeur, we zitten aan de oudegracht in Utrecht. Daardoor zijn de lijntjes kort en kun je ons snel bereiken als je hulp nodig hebt.

Geen jaarlijks abonnement

In tegenstelling tot onze concurrenten betaal je niet jaarlijks om je release online te houden. Met een éénmalige fee per release blijft je release altijd online.

Since 2014

SongKit is niet gisteren opgericht, we helpen al sinds 2014 met veel liefde artiesten en bands om hun muziek online tot een succes te maken. Daardoor weten we wat werkt, en wat juist niet.

Meer dan Spotify

Buiten Spotify plaatsen we je muziek ook op alle andere belangrijke streamingdiensten en muziekstores. Denk bijvoorbeeld aan Apple Music, Tidal of Shazam. Zo is je muziek altijd voor iedereen te vinden.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om mijn muziek te uploaden naar Spotify?

Bij SongKit betaal je een éénmalige fee om je muziek te distribueren. Dit is €39,99 voor een single en €49,99 voor een album. Er zijn geen jaarlijkse kosten en je zit niet vast aan een abonnement.

Kan iedereen muziek naar Spotify uploaden?

Ja! Zo lang je zelf alle rechten van je muziek bezit en een hoge kwaliteit audiobestand en cover-afbeelding hebt, kun je je muziek naar Spotify uploaden.

Krijg ik betaald als iemand mijn muziek op Spotify beluistert?

Uiteraard! We krijgen iedere maand een update van Spotify die zichtbaar is in je SongKit-account. Zo kun je zien hoeveel je per nummer hebt verdiend en een uitbetaling aanvragen.

Zijn er nog dingen die ik moet weten?

Niet echt, je kunt zelf een account aanmaken en je muziek meteen uploaden. Heb je toch nog hulp nodig, stuur ons dan gerust een berichtje!