Deel SongKit met bevriende artiesten en krijg €10!

Tof nieuws: vandaag starten we met SongKit ons referral-programma! De muziekindustrie veranderen kunnen we namelijk niet alleen. Helaas weten nog steeds veel bands en artiesten niet wat voor mogelijkheden er zijn om hun muziek te verkopen en promoten. Daarom hebben we jouw hulp nodig.

Heb je bands, artiesten of producers in je netwerk en wil je de bijzondere SongKit-deal met ze delen? Doe dat dan met gebruik van je persoonlijke ‘referral link’, die je vanaf nu in je account vindt. Je krijgt dan €10 wanneer ze hun eerste release versturen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat meer independent bands en artiesten een eerlijke deal voor hun muziek krijgen. Zonder labels, zonder gedoe. 

Referral programma uitleg

Het werkt heel makkelijk: laat muzikanten in je netwerk weten hoe makkelijk het is om hun eigen muziek in de grootste online stores te publiceren, en stuur ze daarbij door naar je persoonlijke ‘referral’ link, die je in je account vindt. Als muzikanten zich via die link aanmelden krijg je als dank van ons €10 op het moment dat ze hun eerste release versturen. We hopen zo samen nog meer muzikanten en bands te kunnen helpen.

 

Veel gestelde vragen


Moeten de mensen die ik doorstuur ook meteen hun release uploaden?

Nee! Integendeel: daar mogen ze zo lang over doen als ze maar willen. Zelfs als een band zich via je link aanmeldt en een jaar later pas hun eerste release verstuurt, krijg je nog jouw deel. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de hoogte vergoeding in de toekomst eventueel wel kan wijzigen.

Moeten mensen zich meteen registreren via mijn link?

In principe wel. We plaatsen een ‘sessie’-cookie. Dat betekent dat ze gerust kunnen bladeren over de website en ook later kunnen terugkomen, en alsnog wordt geregistreerd dat jij ze doorgestuurd hebt. Maar deze cookie blijft niet eeuwig behouden, als ze dus een keer los de songkit website bezoeken zal deze er niet meer staan – en wordt dus niet geregistreerd dat jij ze hebt doorgestuurd.

Waar kan ik zien hoeveel mensen ik heb aangebracht?

Je inkomsten van het referral-program komen op je royalties-overzicht terecht. Daar zie je precies hoeveel mensen die je hebt aangebracht een release hebben verstuurd en wat jouw verdiensten daarvan zijn. Je kunt het helaas nog niet zien als je iemand hebt aangebracht die nog geen release heeft verstuurt.

 

Meer informatie en vragen vind je op de referral info-pagina. Staat je vraag er niet bij? Stuur ons dan even een mailtje!

Share this post

Deel je muziek met de wereld

Meer tips & tricks